ΚΟΣΜΟΣ

Μελαγχολικά τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον»

Aπόκοσμο σκηνικό στην άλλοτε κατάμεστη πλατεία Roemerberg της Φρανκφούρτης
Aπόκοσμο σκηνικό στην άλλοτε κατάμεστη πλατεία Roemerberg της Φρανκφούρτης
AP

Κλειστές χριστουγεννιάτικες αγορές, λουκέτο σε καταστήματα και άδεια θέατρα και χώροι διασκέδασης. Για μία ακόμη χρονιά η πανδημία και η ανησυχία για τη μετάλλαξη «Όμικρον»...κλείνει την Ευρώπη και ακυρώνει τα σχέδια εκατομμυρίων πολιτών

Η ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης «Όμικρον»...ακυρώνει τα Χριστούγεννα της Ευρώπης. Πολλές μεγαλουπόλεις της γηραιάς ηπείρου έχουν ήδη ανακοινώσει οτι δεν θα διοργανώσουν εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά

Το Βερολίνο, το Εδιμβούργο, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη δε θα φιλοξενήσουν φέτος λαμπερά σόου και επιδείξεις πυροτεχνημάτων. Το ίδιο φυσικά και η Βιέννη, η οποία επέβαλε σκληρό λοκντάουν.

Αγορές, πλατείες και δρόμοι που κάποτε έσφυζαν απο ζωή τώρα ειναι άδειοι. Και οι πολίτες για μία ακόμη χρονιά κλείνονται στα σπίτια τους, ή γιορτάζουν με περιορισμούς και αυστηρά μέτρα.

Οι μολύνσεις της «Όμικρον» πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη -αλλά και τις ΗΠΑ- καταγράφοντας διπλασιασμό κάθε δύο με τρεις ημέρες στο Λονδίνο και άλλες περιοχές.

Η Ευρώπη έχει καταγράψει πάνω από 89 εκατομμύρια κρούσματα και 1,5 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με την Covid-19, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ισπανία κατέγραψε τα υψηλότερα καθημερινά κρούσματά από την έναρξη της πανδημίας από την παραλλαγή.

Η γειτονική Πορτογαλία διέταξε επίσης να κλείσουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης από τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν υποχρεωτικά από το σπίτι από εκείνη την ημερομηνία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, ανέφερε το BBC. Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν σε 10 άτομα.

Στη Γαλλία, οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα καθημερινά κρούσματα θα μπορούσαν σύντομα να ξεπεράσουν τις 100.000. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η αύξηση των καθημερινών μολύνσεων στη χώρα οφείλεται στην παραλλαγή «Όμικρον» η οποία ειναι πιθανό να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Κακά μαντάτα από πέντε μελέτες για την προστασία από εμβόλια και μονοκλωνικά

Αυτοψία Newsbomb.gr στο κλαμπ Lohan: Κανένας έλεγχος, διπλή είσοδος, συνωστισμός - Υγειονομική βόμβα

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων