ΚΟΣΜΟΣ

Εμμονικός ο Ερντογάν: Επικαλείται την Άλωση της Πόλης την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει

Ερντογάν οικονομία Αλωση
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Associated Press/Domenico Stinellis

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει την «μπάλα στην εξέδρα», ασχολούμενος με την Άλωση της Πόλης, την ώρα που καταρρέει η τουρκική οικονομία.

Παρά το γεγονός ότι η τουρκική οικονομία να συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς κατάρρευσης, αν και η λίρα παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει πάλι την «μπάλα στην εξέδρα».

Στην Τουρκία έχει ξεκινήσει ήδη η προεκλογική περίοδος, αν και δεν είναι ακόμα βέβαιος ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, με τον Ερντογάν να μιλάει σήμερα στο κομματικά του στελέχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου πρώτα απ’ όλα αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία τονίζοντας πως η Άλωση της Πόλης έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον αγώνα των Τούρκων.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην λειτουργία της ως τζαμί, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί και την απόδειξη της άλωσης.

Για τον Τούρκο Πρόεδρο εξάλλου το Ισλάμ έχει άμεση σύνδεση με την οικονομία της χώρας αφού όπως αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες , θα εφαρμόσει τον ισλαμικό νόμο, ο οποίος προβλέπει μηδενικά επιτόκια καθώς ο τόκος θεωρείται αμαρτία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο τόκος κάνει τον πλούσιο, πλουσιότερο και τον φτωχό, φτωχότερο και ο ίδιος θα καταφέρει να φέρει τον λαό του στα επίπεδα που επιθυμεί και ονειρεύεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Τη Δευτέρα η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ: Ποιες πληρωμές θα γίνουν έως την Παρασκευή (31/12)

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Χριστουγεννιάτικο δέντρο ξεκλήρισε οικογένεια