ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: Ο Νομπελίστας είχε ερωμένη και κόρη εκτός γάμου

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
ΑP

Ο διάσημος λογοτέχνης Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες έχει αποκτήσει κόρη εκτός γάμου με  μία Μεξικανή συγγραφέα, με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις

Επί δεκαετίες ο διάσημος Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δεν επέτρεπε στο κοινό να μάθει μία καλά κρυμμένη πτυχή από την προσωπική του ζωή. Ο δημιουργός έργων όπως ο «Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας» και τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς» διατηρούσε σχέση εκτός γάμου με μία Μεξικανή συνάδελφό του, με την οποία μάλιστα απέκτησαν ένα παιδί.

Το καλά φυλαγμένο μυστικό αποκάλυψε η κολομβιανή εφημερίδα El Universal την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε στο Associated Press από δύο συγγενείς του Νομπελίστα συγγραφέα. Ο κορυφαίος εκπρόσωπος του «μαγικού ρεαλισμού» πέθανε στις 17 Απριλίου του 2014 σε ηλικία 87 ετών στο Μεξικό, όπου έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του. Χιλιάδες αναγνώστες του έκαναν ουρά για να τον αποχαιρετήσουν.

Ήταν παντρεμένος για περισσότερες από πέντε δεκαετίες με την Μερσέντες Μπάρτσα και το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο παιδιά που ονομάζονταν Ροντριγκο και Γκονσάλο. Έζησαν στην Πόλη του Μεξικού το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους.

Η El Universal γράφει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Mάρκες απέκτησε μια κόρη με τη Σουσάνα Κάτο, μια συγγραφέα και δημοσιογράφο που δούλεψε με τον Mάρκες σε δύο σενάρια ταινιών και η οποία του είχε πάρει επίσης συνέντευξη το 1996 για ένα άρθρο σε περιοδικό.

Η Κάτο και ο Mάρκες ονόμασαν την κόρη τους Ίντιρα. Είναι πλέον γύρω στα 30 της και χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της. Η Σάνι Γκαρσία Μάρκες, μια από τις ανιψιές του συγγραφέα, δήλωσε στο AP ότι γνώριζε εδώ και χρόνια για την ξαδέρφη της Ίντιρα, αλλά δεν την είχε αναφέρει στα μέσα ενημέρωσης επειδή οι γονείς της πάντα της ζητούσαν να είναι διακριτική για την προσωπική ζωή του θείου της.

Ο Γκαμπριέλ Ελίχιο Τόρες Γκαρσία, ο οποίος είναι επίσης ανιψιός του Κολομβιανού συγγραφέα, είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με την Ίντιρα Κάτω μέσω των social media, αν και δεν την έχει συναντήσει ποτέ προσωπικά. «Οι εξάδερφοί μου Ροντρίγκο και Γκονσάλο μου είπαν γι'αυτήν ανέμελα κατά τη διάρκεια μιας επανένωσης», είπε.

Άλλα μέλη της οικογένειας Μάρκες, τα οποία επικαλείται η El Universal, είπαν ότι δεν είχαν μιλήσει για την κόρη του συγγραφέα στο παρελθόν από «σεβασμό» προς τη Mερσέντες Μπάρτσα που πέθανε τον Αύγουστο του 2020. Ο Tόρες Γκαρσία είπε ότι η μητέρα της Ίντιρα ήταν επίσης διακριτική και ήθελε να κρατήσει το όλο θέμα μακριά από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης.

Στο άρθρο της η Universal δεν διευκρινίζεται αν η Μερσέδες γνώριζε την ύπαρξη της Ίντιρα. «Είναι πολύ πιθανόν η Μερσέδες να είχε διαισθανθεί τι συνέβαινε μεταξύ της Σουσάνα και του Γκαρσία Μάρκες αλλά μέχρι το τέλος της ζωής της παρέμεινε διακριτική και σιωπηλή. Ωστόσο, η αποκάλυψη της ύπαρξης της Ίντιρα ήταν κατακλυσμιαίο γεγονός για την οικογένεια», σύμφωνα με τον συντάκτη. Μέχρι το τέλος, ο Γκαρσία Μάρκες είχε τον νου του στην κόρη του», διαβεβαίωσε.

Τη δεκαετία του 1990 θυμίζει η εφημερίδα ο Γκαρσία Μάρκες είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι συγγραφείς έχουν τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια κρυφή».

Η Ίντιρα Κάτο είναι πλέον παραγωγός ντοκιμαντέρ στην Πόλη του Μεξικού. Κέρδισε πολλά βραβεία για ένα ντοκιμαντέρ το 2014 για τους μετανάστες που περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ από το Μεξικό. «Ακολουθεί έναν πολύ καλλιτεχνικό τρόπο ζωής, όπως πολλοί άνθρωποι αυτής της οικογένειας», είπε η Σάνι Γκαρσία. «Μας κάνει πολύ χαρούμενους που έχει λάμψει μόνη της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της πόλης

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου στα Μετέωρα

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα