ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σάλος με το… καραφλό ομοίωμά της στη Γερμανία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σάλος με το… καραφλό ομοίωμά της στη Γερμανία
Το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μουσείο στη Γερμανία προκάλεσε μεγάλη συζήτηση
facebook

Το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ σε μουσείο στη Γερμανία προκάλεσε μεγάλη συζήτηση

Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε τόσο στη Γερμανία αλλά και στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι το ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ στο μουσείο κέρινων ομοιομάτων Panoptikum στο Αμβούργο είναι… καραφλό!

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στο μουσείο ενόψει της επαναλειτουργίας του μετά από τις προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες συντήρησης που παραδοσιακά πραγματοποιούνται τον Ιανουάριο.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε η διευθύντρια του μουσείου εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε το κρανίο της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ να είναι γυμνό: «Εμείς χρησιμοποιούμε σε όλα τα κέρινα ομοιώματα ανθρώπινες τρίχες οι οποίες είναι πολύ ακριβές. Ως εκ τούτου ορισμένα από τα ομοιώματα δεν έχουν τελείως καλυμμένο το κεφάλι τους με τρίχες».

«Βάζουμε όσες τρίχες είναι ορατές στους επισκέπτες» πρόσθεσε η διευθύντρια του μουσείου η οποία στην ερώτηση αν η επιλογή αυτή είναι δείγμα έλλειψης σεβασμού προς την βασίλισσα Ελισάβετ απάντησε «μιλάμε για ένα κέρινο ομοίωμα όχι το αληθινό πρόσωπο, να μην το ξεχνάμε αυτό».

«Εξάλλου η θέση της βασίλισσας Ελισάβετ στη Γερμανία είναι διαφορετική από τους χειρισμούς που γίνονται στη Βρετανία για τη βασιλική οικογένεια όπου ο Τύπος πρέπει να είναι προσεκτικός στο πώς χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Panoptikum ιδρύθηκε το 1879 και φιλοξενεί περισσότερα από 120 ομοιώματα ανάμεσα στα οποία και αυτά των Ντόναλντ Τραμπ, Πάπα Βενέδικτου, Γκρέτα Τούνμπεργκ και Άνγκελα Μέρκελ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη φορά στο Σάντριγχαμ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο (pics)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα ασυνήθιστα τρυφερό χριστουγεννιάτικο μήνυμα-Τι είπε για τον πρίγκιπα Φίλιππο