ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Απεγκλωβίστηκε ο 5χρονος που ήταν παγιδευμένος για μέρες σε πηγάδι (pics+vid)

Μαρόκο: Απεγκλωβίστηκε ο 5χρονος που ήταν παγιδευμένος για μέρες σε πηγάδι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διασώστες ανέσυραν τον μικρό Ραγιάν από το πηγάδι που ήταν εγκλωβισμένος για μέρες

Μετά από μία τεράστια επιχείρηση ο 5χρονος Ραγιάν απεγκλωβίστηκε από το πηγάδι που είχε πέσει στο Μαρόκο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή του.

Οι μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (5/2) στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρισκόταν ο Ραγιάν. Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο.

Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου βρισκόταν το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς.

Ο μικρός Ραγιάν έπεσε σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων την Τρίτη, με τους εκσκαφείς να δίνουν μάχη ακόμα και μέσα στη νύχτα να τον απεγκλωβίσουν. Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και είχαν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του:

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχε προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες ήταν επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων. Το δράμα του μικρού είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρόκο: Αγωνιώδεις προσπάθειες για πέμπτη ημέρα για να σωθεί ο 5χρονος που έπεσε σε πηγάδι