ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόσι «ξέπλενε» μαύρο χρήμα της μαφίας στην Κύπρο

Ο Μπόσι «ξέπλενε» μαύρο χρήμα της μαφίας στην Κύπρο

Βρώμικο χρήμα στην Κύπρο και την Τανζανία κατηγορείται ότι ξέπλενε ο Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτης της Λίγκας του Βορρά και άλλοτε συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ιδρυτής και αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας φέρεται να είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις στις δύο αυτές χώρες και συγκριμένα σε υπεράκτιες εταιρείες. Μέσω αυτών των εταιρειών ξέπλενε μαύρο χρήμα για λογαριασμό της μαφιόζικης οργάνωσης της Καλαβρίας, Ντραγκέτα.

Ο Ουμπέρτο Μπόσι κατηγορήθηκε επίσης για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του τις προηγούμενες ημέρες. Ο αρχηγός της Λίγκας του Βορρά φέρεται να ανακαίνισε τη βίλα του με χρήματα των Ιταλών φορολογούμενων.

Ο 24χρονος γιος του, Ρένζο, παραιτήθηκε επίσης από τη θέση του δημοτικού σύμβουλου, μετά την έναρξη των ερευνών για την πριμοδότηση της προεκλογική του εκστρατείας, η οποία έγινε με δημόσιο χρήμα.

Ο Μπόσι υπήρξε πιστός σύμμαχος των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο όταν ξέσπασε η πολιτική κρίση στην Ιταλία, που οδήγησε στην παραίτηση του «Καβαλιέρε» και στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάριο Μόντι.