ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Το ανατριχιαστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στη μήνυση για τον θάνατο στα γυρίσματα

Άλεκ Μπάλντουιν: Το ανατριχιαστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στη μήνυση για τον θάνατο στα γυρίσματα
Η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας που έπεσε νεκρή κατέθεσε μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουιν
AP

Η οικογένεια της διευθύντριας φωτογραφίας που έπεσε νεκρή κατέθεσε μήνυση κατά του Άλεκ Μπάλντουιν

Συγκλονιστικά ήταν τα βίντεο που παρουσίασαν οι δικηγόροι της Αλίνα Χάτσινς, της γυναίκας που έπεσε νεκρή στα γυρίσματα της ταινίας Rust όταν πυροβόλησε ο πρωταγωνιστής της Άλεκ Μπάλντουιν, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος του διάσημου ηθοποιού.

Τα βίντεο που δημιουργήθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών αναπαριστούν το τι συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας στην οποία έπεσε νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας της.

Σε αυτά περιλαμβάνονται και η στιγμή κατά την οποία ο Άλεκ Μπάλντουιν φέρεται να τράβηξε τη σκανδάλη του όπλου που κρατούσε στα χέρια του και το οποίο κανονικά θα έπρεπε να φέρει άσφαιρα.

«Υπάρχουν αρκετοί ένοχοι αλλά ο κ. Μπάλντουιν ήταν αυτός που κρατούσε το όπλο. Αν δεν είχε πυροβολήσει δεν θα είχε πεθάνει (σ.σ. η Χάτσινς)» δήλωσε ο δικηγόρος της άτυχης διευθύντριας φωτογραφίας σε συνέντευξή τύπου στο Λος Άντζελες.

Στο διάρκειας 10 λεπτών βίντεο ο Άλεκ Μπάλντουιν φαίνεται να κάθεται σε ένα στασίδι εκκλησίας όταν πυροβόλησε την Χάτσινς η οποία βρισκόταν σε απόσταση περίπου 1 μέτρου μακριά από εκείνον τη μοιραία ημέρα της 21ης Οκτωβρίου στα γυρίσματα που διεξάγονταν στο Νιού Μέξικο.

«Χτυπήθηκα» φέρεται να είπε η Χάτσινς όταν την πέτυχε η σφαίρα η οποία στη συνέχεια τραυμάτισε και τον βοηθό σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα με τους δικηγόρους της οικογένειάς της να υποστηρίζουν ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν αρνήθηκε να λάβει ειδική εκπαίδευση για την χρήση του όπλου που θα έπρεπε να κάνει για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης κινηματογραφίστριας, κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση λόγω ανθρωποκτονίας από τον ηθοποιό Άλεκ Μπόλντουιν «και όσους ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια στον χώρο των γυρισμάτων», όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Η 42χρονη Χάτσινς, έπεσε νεκρή έπειτα από πυροβολισμό στις 21 Οκτωβρίου του 2021, ενώ προετοιμαζόταν για μια σκηνή στο Bonanza Creek Ranch έξω από τη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό. Όλα έγιναν, όταν το όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε, σε ένα περιστατικό που συγκλόνισε το Χόλιγουντ. Ο Μπάλντουιν είπε σε μια συναισθηματική συνέντευξη στο ABC News ότι πίστευε ότι το όπλο ήταν ασφαλές και δεν πάτησε τη σκανδάλη.

«Κάποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη και δεν μπορώ να πω ποιος είναι, αλλά δεν είμαι εγώ», είπε ο Μπάλντουιν. Η σφαίρα από το όπλο του ηθοποιού χτύπησε την Χάτσινς στο σώμα. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άλεκ Μπάλντουιν επιστρέφει στα γυρίσματα νέας ταινίας μετά την τραγωδία στο «Rust»

Μπάλντουιν για την τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust»: «Δεν περνάει μέρα που να μην το σκέφτομαι»