ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πυροτεχνήματα και πανηγυρισμοί σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ μετά το διάγγελμα Πούτιν

Ουκρανία: Πυροτεχνήματα και πανηγυρισμοί σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ μετά το διάγγελμα Πούτιν

Ουκρανία: Είδαν σε ζωντανή μετάδοση το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου και ξέσπασαν σε γλέντι στις «παγωμένες» πλατείες. 

Με βεγγαλικά και πανηγυρισμούς στους δρόμους υποδέχτηκαν εκατοντάδες πολίτες σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ την ανακοίνωση της ανεξαρτησίας τους από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Βλάντιμιρ Πούτιν, οι κάτοικοι των δύο αυτόνομων πλέον περιοχών γιόρτασαν την «απόσχισή» τους από την Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Πιστεύουμε ότι το να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ έχει αποφασιστεί ήδη. Και ποιος είναι ο βασικός εχθρός για το ΝΑΤΟ και την Αμερική; Η Ρωσία. Οπότε καταλαβαίνουμε πως η Ουκρανία θα χρησιμοποιηθεί για τα όπλα και τα εδάφη» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του.

«Σε αυτή την κατάσταση που οι προτάσεις μας έμειναν χωρίς απαντήσεις, η Ρωσία είχε όλα τα δικαιώματα για να κάνει ότι χρειαστεί για τη δική της ασφάλεια» τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κάνοντας λόγο για γενοκτονία στο στο Ντονμπάς.

«Παίρνουμε την απόφαση να αναγνωρίσουμε το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Απαιτούμε το Κίεβο να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλιώς θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε» κατέληξε στο διάγγελμά του ο Βλαντιίρ Πούτιν.

Δείτε τα βεγγαλικά στο Ντονμπάς:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τι σημαίνει η αναγνώριση του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τον Πούτιν