ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία θα προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία θα προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία
Την απόφαση της Βρετανίας να προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
AP PHOTO

Την απόφαση της Βρετανίας να προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Άμεση θα είναι η επιβολή από τη Βρετανία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά το διάγγελμα Πούτιν για την «ανεξαρτητοποίηση» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra της βρετανικής κυβέρνησης.

Όπως διευκρίνισε οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν τόσο τη Ρωσία όσο και συγκεκριμένα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα και το χτύπημα θα είναι το πιο ισχυρό που μπορούμε να επιφέρουμε είπε ο Τζόνσον λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν κυρώσεις και από την ΕΕ σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «καταπάτησε το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες σε δήλωση που θα κάνει αργότερα, σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το Sky News ο Μπόρις Τζόνσον είπε στα μέλη της επιτροπής COBRA ότι ο Πούτιν «είναι αποφασισμένος για μια εισβολή μεγάλη κλίμακας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει μια εισβολή πλήρους κλίμακας. «Οι κυρώσεις θα πλήξουν σκληρά τη Ρωσία και υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα κάνουμε σε περίπτωση εισβολής» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση που εμποδίσουμε τις ρωσικές εταιρίες να συγκεντρώνουν κεφάλαια από τις βρετανικές οικονομικές αγορές, αυτό θα αρχίσει να πονάει» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αν ο Πούτιν συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι βίας και επιθετικότητας με εισβολή μεγάλης κλίμακας και περικύκλωση του Κιέβου θα αποτύχει» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Το απόγευμα της Τρίτης οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb: «Η στάση της Ρωσίας, ίσως ανοίξει την όρεξη του Ερντογάν για το Αιγαίο»

Ουκρανία: Τι σημαίνει η κίνηση Πούτιν - Κρίσιμες ερωταπαντήσεις για την επόμενη ημέρα

Ουκρανία: Απασφάλισε ο Πούτιν - Πανηγύρια σε Ντονμπάς και Λουγκάνσκ - Ετοιμάζει απάντηση η Δύση

Πούτιν: Αναγνώρισε τους αυτονομιστές της Ουκρανίας - Πόλεμος προ των πυλών στην Ευρώπη