ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο και άλλες πόλεις - Κλειστός ο εναέριος χώρος της χώρας

Εκρήξεις στη Μαριούπολη
Εκρήξεις στη Μαριούπολη

Ουκρανία - Όλες οι ειδήσεις: Οι εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα Πούτιν για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς

Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα Πούτιν διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, καθώς και στην πόλη Κραματόρσκ στην Κεντρική Ουκρανία.

Εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης στην Ουκρανία, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί.

Οι κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ξύπνησαν στις 03:30 (τοπική ώρα), από εκρήξεις 30 μίλια από τα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με το βίντεο, φαίνονται σύννεφα καπνού να ανεβαίνουν στον νυχτερινό ουρανό κοντά στη Μαριούπολη, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν ήταν αποτέλεσμα βομβαρδισμού.

Οι εκρήξεις έρχονται λίγες ώρες αφότου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την ουκρανική κυβέρνηση ότι τα στρατεύματα του Πούτιν είναι «έτοιμα να ξεκινήσουν τώρα» με μια εισβολή στην Ουκρανία, με το 80% των Ρώσων στρατιωτών να συγκεντρώνονται πλέον κατά μήκος των συνόρων σε θέσεις επίθεσης.

Η Ρωσία κλείνει τμήμα του εναέριου χώρου κοντά στα σύνορα

Η Ρωσία έκλεισε μέρος του εναέριου χώρου στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων του Ροστόφ, ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία, για λόγους «ασφαλείας» των πολιτικών πτήσεων, αναφέρει ενημερωτικό σήμα της προς τους αεροπόρους.

Το σήμα της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς και υψόμετρα που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανική κρίση: Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα

Ουκρανία: «Σβήνει» η διπλωματία, «φουντώνουν» οι προετοιμασίες για μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση