ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία
AP PHOTO

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν έχει σχέδιο να καταλάβει την Ουκρανία υποστήριξε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως μεταδίδει το Interfax ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Ζελένσκι ως δημοκρατική.

Ο Λαβρόφ σημείωσε, επίσης, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι λέει ψέματα όταν δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο η χώρα του να αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς και πρόσθεσε ότι η Μοσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Θέλουμε οι Ουκρανοί να είναι ανεξάρτητοι, θέλουμε να αποστρατικοποιήσουμε την Ουκρανία, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανια.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μοσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Εκπρόσωπος Κρεμλίνου: Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις δηλώσεις Λαβρόφ, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονικό διάστημα διάρκειας των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο ίδιος σημείωσε την πρόθεση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι να συζητήσει το ενδεχόμενο η χώρα του να έχει ουδέτερο καθεστώς λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση θα το αναλύσει.

Ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι οι προσδοκίες της Ρωσίας από την ουκρανική κυβέρνηση παραμένουν οι ίδιες και η Ρωσία δεν αλλάζει γνώμες «σαν κορίτσι».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου γνωστοποίησε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με μέλη του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και θα πραγματοποιήσει διεθνείς επαφές.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση της UEFA να αλλάξει η έδρα του τελικού του φετινού Champions League και να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη, πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις της Δύσης θα προκαλέσουν προβλήματα που, όμως, είναι «επιλύσιμα» ενώ διευκρίνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρακολούθησε το διάγγελμα Μπάιντεν, το βράδυ της Πέμπτης, αλλά ενημερώθηκε γι’ αυτό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι στο Κίεβο - Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Ουκρανία: Τα αδέρφια Κλίτσκο παίρνουν τα όπλα για την πατρίδα τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρέφη από την εντατική μεταφέρονται σε ασφαλή σημεία (vid)