ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τα αδέρφια Κλίτσκο παίρνουν τα όπλα για την πατρίδα τους

Tα αδέρφια Κλίτσκο σε στιγμές δόξας
Tα αδέρφια Κλίτσκο σε στιγμές δόξας

Πόλεμος στην Ουκρανία: δήμαρχος του Κιέβου, πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, λέει ότι θα ενωθεί με τον αδελφό του Βλαντιμίρ σε έναν «αιματοβαμμένο πόλεμο» κατά των Ρώσων εισβολέων

Οι πρώην πρωταθλητές πυγμαχίας βαρέων βαρών λένε ότι θα αγωνιστούν για την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Ο Βίταλι Κλίτσκο δηλώνει έτοιμος να πάρει τα όπλα μαζί με τον αδερφό του και συμπατριώτη του, τον επίσης παγκόσμιο πρωταθλητή Βλαντιμίρ για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμπολιτών τους για την πατρίδα τους.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της από ξηρά, αέρα και θάλασσα την Πέμπτη. Εκτιμάται ότι 100.000 άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή καθώς εκρήξεις και πυροβολισμοί συγκλόνισαν μεγάλες πόλεις. Έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 100 νεκροί.K

Ο δήμαρχος Κιέβου (αριστερά) με τη σύζυγο και τον αδερφό τουΑ.Ρ

Ο Βίταλι Κλίτσκο ο οποίος είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας από το 2014, δήλωσε έτοιμος να πολεμήσει. «Δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να το κάνω. Θα παλέψω», είπε ο 50χρονος πολιτικός πλέον, γνωστός ως Dr Ironfist κατά τις μέρες της δόξας του στο μποξ στον τηλεοπτικό σταθμό ITV.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι το Κίεβο απειλείται και η κύρια προτεραιότητα ήταν να συνεργαστεί με την αστυνομία και τις στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη κρίσιμων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού για τους πολίτες του.

Είπε ότι οι πολίτες είναι επίσης έτοιμοι να υπερασπιστούν το Κίεβο ως στρατιώτες. «Πιστεύω στην Ουκρανία, πιστεύω στη χώρα μου και στον λαό μου»,τόνισε. Ο αδερφός του, πρώην πρωταθλητής βαρέων βαρών κατατάχθηκε στο στρατό εφέδρων της Ουκρανίας νωρίτερα αυτό το μήνα, λέγοντας ότι η αγάπη για τη χώρα του τον ανάγκασε να την υπερασπιστεί.

«Ο ουκρανικός λαός είναι δυνατός. Και θα παραμείνει πιστός στον εαυτό του σε αυτή τη φοβερή δοκιμασία. Ένας λαός που λαχταρά την κυριαρχία και την ειρήνη. Ένας λαός που θεωρεί τους Ρώσους αδέρφια του», έγραψε σε ανάρτησή του την Πέμπτη.«Ξέρει ότι βασικά δεν θέλουν αυτόν τον πόλεμο. Ο ουκρανικός λαός επέλεξε τη δημοκρατία. «Αλλά η δημοκρατία είναι ένα εύθραυστο καθεστώς. Η δημοκρατία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. χρειάζεται τη βούληση των πολιτών, τη δέσμευση όλων. Βασικά, δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς δημοκράτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Κίεβο - Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η χώρα «αφέθηκε μόνη» της - Υπάρχουν τουλάχιστον 137 νεκροί

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις