ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ να τα αποσύρουν από την Ευρώπη

Λαβρόφ: Δεν θα επιτρέψουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία – Οι ΗΠΑ να τα αποσύρουν από την Ευρώπη
Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στα πυρηνικά όπλα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία
AP PHOTO

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στα πυρηνικά όπλα με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μήνυμα στην Ουκρανία ότι δεν θα της επιτρέψει να διατηρεί πυρηνικά όπλα και στις ΗΠΑ να αποσύρουν τα αντίστοιχα όπλα από την Ευρώπη έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ από συνέδριο για τον πυρηνικό αφοπλισμό.

«Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει στον πραγματικό κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία και λαμβάνει όλα τα μέτρα για να το αποτρέψει» είπε αρχικά ο Λαβρόφ και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Είναι απαράδεκτο για τη Ρωσία να υπάρχουν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη. Είναι ώρα να τα πάρει πίσω. Είναι απαράδεκτο για εμάς να υπάρχουν – αντίθετα από ό,τι προβλέπουν οι συνθήκες – αμερικανικά πυρηνικά όπλα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες».

«Είναι ώρα να αποσυναρμολογηθούν οι αντίστοιχες υποδομές στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Επανερχόμενος στο θέμα της Ουκρανίας ο Λαβρόφ είπε ότι οι κίνδυνοι από την παρουσία του καθεστώτος Ζελένσκι έχουν αυξηθεί σημαντικά για τις γειτονικές σε αυτήν χώρες.

Παράλληλα είπε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα της συνέργειας της Δύσης με το εγκληματικό καθεστώς που εγκαταστάθηκε στο Κίεβο μετά το 2014.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι η Μόσχα σέβεται τον ουκρανικό λαό και δεν σχεδιάζει να καταπατήσει τα δικαιώματα των Ουκρανών κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά την κριτική που ασκούν στις επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία