ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε έδαφος Μολδαβίας οι Έλληνες - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 3»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε έδαφος Μολδαβίας οι Έλληνες - Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 3»
Φωτογραφία αρχείου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το αίσιο τέλος της απομάκρυνσης των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην εμπόλεμη ζώνη στη Νότια Ουκρανία, έχοντας αποφύγει πυρά και δύσκολες καταστάσεις, εν τέλει οι 82 Έλληνες από την Ουκρανία κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα της χώρας με τη Μολδαβία και να είναι σε ασφαλές μέρος.

Η αυτοκινητοπομπή, που πέρασε από «χίλια κύματα» τα προηγούμενα 24ωρα, έφτασε στον προορισμό της όπου την περίμενε κλιμάκιο της ελληνικής πρεσβείας στου Βουκουρέστι. Επί της ουσίας πρόκειται για την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 3», για την απομάκρυνση των Ελλήνων της Μαριούπολης, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση», αναφέρει το μήνυμα του Έλληνα υπουργού.