ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Influencers στη Ρωσία χάνουν τις δουλειές τους γιατί κλείνει το Instagram

Πόλεμος στην Ουκρανία: Influencers στη Ρωσία χάνουν τις δουλειές τους γιατί κλείνει το Instagram
Σε ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες το δίκτυο Nexta tv, εμφανίζεται Ρωσίδα influencer να κλαίει με λυγμούς.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Influencers στη Ρωσία σπαράζουν γιατί κλείνει το Instagram στη χώρα.

Δεν είναι λίγες οι influencers από τη Ρωσία οι οποίες μένουν χωρίς δουλειά καθώς θρηνούν την απώλεια του Instagram. Σε ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες το δίκτυο Nexta tv, εμφανίζεται Ρωσίδα influencer να κλαίει με λυγμούς καθώς πλέον είναι θέμα χρόνου να χάσει τον λογαριασμό της στο instagram, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί. Η ίδια ομολογεί, ότι αυτή είναι η εργασία της και ότι πλέον δεν θα μπορεί να επισκέπτεται εστιατόρια και να ποστάρει φωτογραφίες με εξαιρετικά πιάτα και φαγητά.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αποκλεισμού του Instagram ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Meta Platforms, Inc. να επιτρέψει τα σχόλια για βία κατά Ρώσων υπηκόων στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram σε ορισμένες χώρες. Παράλληλα, η Ρωσία κατηγόρησε το Instagram ότι προπαγανδίζει την βία κατά των Ρώσων στρατιωτών σε σχέση με την εμπλοκή τους στην Ουκρανία.

Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από τη ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος Instagram και Whatsapp στην Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σύρραξη δοκιμάζει τη δύναμη των γιγάντων της τεχνολογίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις από το Facebook στα media της Ρωσίας που ελέγχονται από το κράτος