ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη χάκερ στο Κίεβο που υπέκλεπτε πληροφορίες και τις έδινε στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη χάκερ στο Κίεβο που υπέκλεπτε πληροφορίες και τις έδινε στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο καθώς η τεχνολογία διαδραματίζει πλέον κομβικό ρόλο.

Στη σύλληψη ενός χάκερ προχώρησε η SBU, δηλαδή η Ουκρανική Ασφάλεια, καθώς εντοπίστηκε να μοιράζει μέσω κινητών και μέιλ πληροφορίες στον ρωσικο στρατό.

Όπως ανακοίνωσε η SBU, ο χάκερ, ο οποίος είναι Ουκρανός, υπέκλεπτε πληροφορίες και στη συνέχεια τις έστελνε σε κοινητά τηλέφωνα Ρώσων αξιωματικών στο πεδίο της μάχης.

Μάλιστα, η SBU παρακολουθούσε το συγκεκριμένο άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έδωσε στη δημοσιότητα, και όταν επιβεβαίωσω τα νούμερα των κινητών τηλεφώνων όπου έφταναν οι πληροφορίες συνελήφθη άμεσα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη σύλληψη χάκερ στο Κίεβο ωστόσο δείχνει το μέγεθος που έχει περάσει πλέον η πολεμική εποχή, καθώς γίνονται μάχες (φυσικές και διαδικτυακές) με φόντο τις τηλεπικοινωνίες.

Ζελένσκι: «Δεν μπορούμε να μπούμε στο ΝΑΤΟ και πρέπει να το αποδεχτούμε»

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο το πρωί της Τρίτης, παραδέχθηκε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες "ανοιχτές πόρτες", αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να να γίνει δεκτό» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, στους όρους που φέρεται να θέτει για την ολοκλήρωση των εχθροπραξιών στα ουκρανικά εδάφη.

Στη διάρκεια της ίδιας τοιποθέτησης, ο Ζελένσκι έστειλε νέο μήνυμα στους ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης, καλώντας για περισσότερη υποστήριξη στον αγώνα της χώρας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί».

«Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» συμπλήρωσε.

Δαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ουκρανία: Σε εξέλιξη η προσπάθεια απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εύσημα στην Ελλάδα για το Ουκρανικό - «Προωθεί ενεργά την ασφάλεια»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν ξανά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα