ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέλσι: Από «κόσκινο» οι υποψήφιοι αγοραστές - Τα κριτήρια κι οι προϋποθέσεις

Τσέλσι
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτουν οι υποψήφιοι αγοραστές της Τσέλσι, οι οποίοι θα περάσουν από «κόσκινο» το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε την Παρασκευή (25/3) το BBC, έξι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του λονδρέζικου συλλόγου.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, ο κατάλογος αυτός θα αρχίσει να μικραίνει, έτσι ώστε να προκύψει η τελική πρόταση που θα προωθηθεί. Πέρα από τη βρετανική κυβέρνηση, το «οκ» θα πρέπει να δώσει κι η Premier League, έτσι ώστε να μπει στην τελική ευθεία η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των «μπλε».

Στα κριτήρια που υπάρχουν για να μπορέσει κάποιος να διεκδικήσει την Τσέλσι, περιλαμβάνουν πρόταση τουλάχιστον 3.600.000.000 ευρώ, την ταχύτητα με την οποία διατίθενται τα κεφάλαια και την εμπειρία των «μνηστήρων» στο ποδόσφαιρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το «Athletic», ο ελληνικής καταγωγής, Νικ Κάντι κι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Γούντι Τζόνσον «κόπηκαν» από την τελική λίστα.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ανάσα» 33.000.000 ευρώ από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι