ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ελληνοκύπριος, Νικ Κάντι τινάζει την μπάνκα για την Τσέλσι - Ξεκίνησε με δανεικά της γιαγιάς του

Τσέλσι
Ο Νικ Κάντι (στο κέντρο) θέλει να γίνει από VIP φίλαθλος της Τσέλσι σε ιδιοκτήτης της αγαπημένης του ομάδας
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ελληνικής καταγωγής, Νικ Κάντι είναι ο «βασιλιάς του real estate» στη Μεγάλη Βρετανία και επιθυμία του είναι να γίνει ιδιοκτήτης της αγαπημένης του ομάδας, της Τσέλσι.

Η αρχική πρόταση του 49χρονου κατασκευαστή ακινήτων ήταν 2.400.000.000 ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε, έχει ως στόχο να «καθαρίσει» τον ανταγωνισμό.

Μάλιστα, ο Κάντι υποσχέθηκε να δώσει στους φίλους των «μπλε» μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας σε μήνυμα του ότι: «παραμένει μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή για να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρο στους οπαδούς και να τους βάλουμε στο επίκεντρο των λειτουργιών και της στρατηγικής της Τσέλσι. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την απίστευτη κληρονομιά του συλλόγου και την προώθηση της συμμετοχής της κοινότητας και μπορούμε να παρέχουμε την οικονομική σταθερότητα για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου στην παγκόσμια σκηνή».

Με τα δανεικά της γιαγιάς του έγινε «βασιλιάς»

Ο Νικ Κάντι είναι παιδί Ελληνοκύπριας μητέρας και Ιταλού πατέρα, ενώ θεωρείται ο «βασιλιάς του real estate» στη Μεγάλη Βρετανία! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι τα κατάφερε ξεκινώντας από πολύ χαμηλά. Συγκεκριμένα, εκείνος κι ο αδερφός του, Κρίστιαν, ξεκίνησαν με 7.000 ευρώ που τους δάνεισε η γιαγιά τους, με την περιουσία τους να υπολογίζεται πλέον πάνω από 1.800.000.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν από την αγορά ενός διαμερίσματος το 1995 στο Earl’s Court του Λονδίνου, από το οποίο έβγαλαν κέρδος 60.000 ευρώ από την πώληση του! Σήμερα έχουν στην κατοχή τους τα One Hyde Park και NoHo Square, ενώ από το 2018 η Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property, καθώς ο Νικ έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Ο Κάντι είναι παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό, Χόλι Βάλανς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο καθοριστικός «συμπαίκτης» από την Κορέα

Σημαντική λεπτομέρεια στη μετάβαση του από VIP φίλαθλο της ομάδας σε ιδιοκτήτη της Τσέλσι είναι το αν τελικά θα έχει το στήριγμα της Καταλίνα Κιμ. Η τελευταία ηγείται ενός μάρκετινγκ γκρουπ, το οποίο ασχολείται με το ποδόσφαιρο, κλείνοντας οικονομικές συμφωνίες. Μάλιστα, τα γραφεία της βρίσκονται κοντά στο γήπεδο της Τσέλσι, το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν η Κιμ φέρεται να έχει εξασφαλίσει συμφωνία με έναν μεγάλο όμιλο από τη Νότια Κορέα, η περιουσία του οποίου φτάνει τα 800.000.000.000. Το θέμα είναι ότι στη Μεγάλη Βρετανία διαρρέουν τις τελευταίες ώρες ότι οι Κορεάτες θα κάνουν πίσω, κάτι που θα κάνει εξαιρετικά δύσκολο το πλάνο του Κάντι για την απόκτηση της Τσέλσι.

Νικ Κάντι
Ο Νικ Κάντι είναι παιδί Ελληνοκύπριας μητέρας και Ιταλού πατέρα, ενώ θεωρείται ο «βασιλιάς του real estate» στη Μεγάλη Βρετανία!AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσέλσι παίρνει το «οκ» για την πώληση εισιτηρίων στους αγώνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η λονδρέζικη Aethel Partners θέλει την Τσέλσι – Οι επιβεβαιωμένες προτάσεις