ΚΟΣΜΟΣ

Δηλητηρίαση Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες

Δηλητηρίαση  Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την δηλητηρίαση του Ρώσου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ουκρανική πλευρά.

Στην σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε αρχικά η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ την είδηση επιβεβαίωσε και γνωστός δημοσιογράφος του Guardian μέσω twitter επικαλούμενος πηγές με άμεση γνώση για το θέμα.

Ο ίδιος έδωσε και νέες πληροφορίες για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς «έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία».

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία, τόσο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, όσο και οι τρεις Ουκρανοί διαπραγματευτές, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης όμως σύμφωνα με τα όσα αναδημοσιεύει ο Guardian -από την ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας «Bellingcat»-, το ύποπτο περιστατικό συνέβη το βράδυ 3ης προς 4η Μαρτίου.

Σύμφωνα με αναφορές ειδικών που επικαλείται το «Bellingcat» η δηλητηρίαση που εμφάνισαν οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, αλλά και ο Ρώσος oλιγάρχης παραπέμπουν σε δηλητηρίαση με χημικά όπλα, τα οποία είναι μέχρι στιγμής «απροσδιόριστα», ενώ τονίζουν ότι η δόση και ο τύπος της τοξίνης που χρησιμοποιήθηκε ήταν μάλλον ανεπαρκείς για να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή βλάβες, και πιθανότατα είχαν ως στόχο να τρομάξουν τα θύματα, αντί να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, καθώς και μέλη της ουκρανικής αποστολής εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα μετά την συνάντηση -των ειρηνευτικών συνομιλιών- που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις ταξιδεύοντας τον τελευταίο καιρό μεταξύ Μόσχας και της ουκρανικής πόλης Λβιβ, καθώς και ακόμα τρεις διαπραγματευτές της ουκρανικής πλευράς, εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, συνεχές και επώδυνο δάκρυ και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης:

Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς και ουκρανοί διαπραγματευτές