ΚΟΣΜΟΣ

Όσκαρ 2022: Τι δεν έδειξαν οι κάμερες μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ

Όσκαρ 2022: Τι δεν έδειξαν οι κάμερες μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τι συνέβη τα πρώτα λεπτά μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στα Όσκαρ 2022
AP PHOTO

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τι συνέβη τα πρώτα λεπτά μετά το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στα Όσκαρ 2022

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ όταν ο τελευταίος προσέβαλε τη γυναίκα του ήταν η στιγμή που «σφράγισε» την τελετή απονομής των Όσκαρ 2022 με όλο τον πλανήτη να προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση του Αμερικανού ηθοποιού ή κάτι στημένο.

Η PageSix της New York Post επιχειρεί να ρίξει «φως» στην υπόθεση παρουσιάζοντας τι συνέβη τα πρώτα λεπτά μετά το χαστούκι όταν οι κάμερες έκλεισαν. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν κάτι αστείο. Αλλά μετά ακούσαμε τον Γουίλ να φωνάζει. Οι φωνές του ακούστηκαν σε όλο τον χώρο» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλος παριστάμενος στην τελετή μετέφερε το χάος που υπήρξε στο λεγόμενο green room μετά το χαστούκι: «Ξαφνικά όλοι πάγωσαν και όλος ο κόσμος ήταν σε φάση «τι στο καλό συνέβη τώρα;». Η ίδια πηγή περιέγραψε ότι η ατζέντης του Γουίλ Σμιθ, Meredith O’Sullivan Wasson, ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, Dawn Hudson, ο παραγωγός των Όσκαρ, Will Packer και ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin, μπήκαν σε ένα δωμάτιο «πολύ γρήγορα πολύ σοβαροί».

«Υπήρχε η αίσθηση ότι κάτι λάθος συνέβη με τον Γουίλ. Άκουσα τον μάνατζερ του Κρις Ροκ, Jason Weinberg, να λέει «πρέπει να μιλήσω με την αστυνομία. Πρέπει να δω τι συμβαίνει» και μετά έφυγε από τον χώρο» δήλωσε η ίδια πηγή.

«Υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν «καημένε Κρις» και αναρωτιόντουσαν αν το πρόσωπο του Ροκ ήταν κόκκινο γιατί ένιωθε ντροπή ή γιατί τον χτύπησαν» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Φωτογραφίες μετά το χαστούκι δείχνουν τον Κρις Ροκ στη σκηνή να απευθύνεται στον Γουίλ Σμιθ σαν να προσπαθούσε να υπάρξει συμφιλίωση μολονότι πηγή που γνωρίζει τον κωμικό-παρουσιαστή υποστηρίζει ότι δεν επιχειρούσε να απολογηθεί αλλά αντίθετα είπε στον Σμιθ «οκ, σε άκουσα. Εγώ είμαι εδώ για να δώσω απλά ένα βραβείο Όσκαρ».

«Πώς μπορούν να μιλάνε για απολογία; Αυτός ήταν που δέχθηκε ζωντανά την επίθεση. Για το γεγονός ότι ο Κρις Ροκ συνέχισε να είναι ψύχραιμος μετά την επίθεση, θα έπρεπε να του δοθεί Όσκαρ» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Κατά την ίδια πηγή ο Κρις Ροκ ήταν σε κατάσταση σοκ όταν κατέβηκε από τη σκηνή και συναντήθηκε με τους παραγωγούς και αστυνομικούς. «Τον πήγαν σε ένα δωμάτιο όπου συνομίλησε με τους παραγωγούς των Όσκαρ και αστυνομικούς. Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο των σεναριογράφων, μίλησε μαζί τους και μετά έφυγε. Κανείς δεν πίστευε ότι υπάρχει ζήτημα με τα αστεία του».

Σύμφωνα με την Wall Street Journal τα όσα είπε ο Κρις Ροκ για την γυναίκα του Γουίλ Σμιθ δεν είχαν παρουσιαστεί στην πρόβα της τελετής απονομής των Όσκαρ ενώ το TMZ.com υποστηρίζει ότι παρουσιαστής δεν γνώριζε ότι η Πινκετ-Σμιθ υποφέρει από αλωπεκία και εκεί οφείλεται η απώλεια των μαλλιών της.

Μετά το χαστούκι, πάντως, και όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον Κρις Ροκ αν θέλει να υποβάλει μήνυση εκείνος απάντησε «όχι».

Στο εσωτερικό του χώρου διεξαγωγής της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ τις πρώτες κουβέντες στον Γουίλ Σμιθ είπε ο μέντοράς του, Ντένζελ Ουάσινγκτον ο οποίος του είπε «στις καλύτερες στιγμές σου να είναι προσεκτικός γιατί τότε είναι που έρχεται ο διάβολος».

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβαν επίσης ο Τάιλερ Πέρι και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον Γουίλ Σμιθ ενώ η Νικόλ Κίντμαν προσπάθησε να συμβάλει στην επιχείρηση εκτόνωσης του κλίματος κάνοντας μια αγκαλιά στον ηθοποιό.

«Ο Γουιλ Σμιθ έκλαιγε, γνώριζε ότι αυτό που συνέβη δεν ήταν καλό» είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του Hollywood Reporter, Σκοτ Φάινμπεργκ.

Πηγές αναφέρουν, τέλος, ότι η ατζέντης του Σμιθ βρέθηκε στο πλευρό του πελάτη της μιλώντας του μέχρι την στιγμή της απονομής στον ίδιο του Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, για 40 λεπτά δηλαδή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τον βοήθησε να ξαναγράψει το κείμενό που θα εκφωνούσε κατά την απονομή και στο οποίο απολογήθηκε στην Ακαδημία αλλά όχι στον Κρις Ροκ.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Δημόσια συγγνώμη από τον Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ για το χαστούκι

Γουίλ Σμιθ: Έκτακτη σύσκεψη της Ακαδημίας – Σκέψεις για να του πάρουν πίσω το Όσκαρ

Όσκαρ 2022: Γιατί ο Γουίλ Σμιθ προετοίμαζε το χαστούκι εδώ και 6 χρόνια - Τι ακολούθησε