ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελον Μασκ αγόρασε μερίδιο στο Twitter

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ
ΑΡ

Οι μετοχές του Twitter εκτοξεύθηκαν μετά την είδηση οτι ο μεγιστάνας Έλον Μάσκ απέκτησε το 9% περίπου των μετοχών της εταιρείας social media

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αγόρασε μερίδιο στο Twitter, με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγαλύτερος εξωτερικός μέτοχος στον κολοσσό μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λίγο καιρό μετά την κριτική που είχε ασκήσει στην εταιρεία για την αποτυχία της να στηρίξει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν «παθητικό μερίδιο» 9,2% στην εταιρεία, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο ανέρχεται σε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

Η αγορά σημειώνεται λιγότερες από δύο εβδομάδες αφότου ο μεγιστάνας της Tesla επέκρινε την εταιρεία, ρωτώντας τους ανθρώπους στο Twitter για το εάν το μέσο τηρεί τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί ως η de facto δημόσια πλατεία της πόλης, η αποτυχία τήρησης των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. Και διερωτήθηκε «Τι πρέπει να γίνει;»

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ, είναι πολύ ενεργός χρήστης στο Twitter έχοντας περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους. Πολλοί απο αυτούς αναμένουν τις παρεμβάσεις του για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων η οποία ουκ ολίγες φορές έχει ανταποκριθεί στα tweets του.

Στπ τέλος Μαρτίου, ο δισεκατομμυριούχος της Σίλικον Βάλεϊ δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ απάντησε στην ερώτηση ενός χρήστη του Twitter για το αν θα σκεφτόταν να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θα αποτελείται από έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα και έναν αλγόριθμο που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου και όπου η προπαγάνδα θα ήταν ελάχιστη.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Γιατί το έριξε στο χορό ο μεγιστάνας της Tesla - Το βίντεο που έγινε viral