ΚΟΣΜΟΣ

«Πληρωμένη» απάντηση Ρωσίας για τους χαρακτηρισμούς Μπάιντεν: «Έχουν πρόβλημα με την συνείδησή τους»

Σεργκέι Λαβρόφ
Πώς σχολιάζει η Μόσχα τις δηλώσεις Μπάιντεν
AP

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν δείχνουν ότι κάποιοι στη Δύση «έχουν προβλήματα με τη συνείδησή τους».

Νωρίτερα ο Μπάιντεν είχε κατηγορήσει τον Πούτιν για «εγκλήματα πολέμου» για τα οποία «θα πρέπει να λογοδοτήσει» ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι δηλώσεις Μπάιντεν ήρθαν στον απόηχο της διεθνούς κατακραυγής για τις δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα, καθώς περισσότερες σκληρές εικόνες από την ουκρανική πόλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Λαβρόφ προανήγγειλε επίσης μια συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, προκειμένου η Μόσχα να αντικρούσει τις καταγγελίες αναφορικά με τις φρικαλεότητες στην Μπούτσα που αποδίδονται στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για τις εικόνες φρίκης που απεικονίζουν νεκρούς αμάχους στους δρόμους της πόλης.

«Ίσως θυμάστε ότι δέχτηκα επικρίσεις επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, η αλήθεια είναι, είδατε τι συνέβη στην Μπούτσα, ότι είναι εγκληματίας πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε επίσης: «Πρέπει να συλλέξουμε τις πληροφορίες... Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου. Αυτός ο τύπος είναι βάναυσος. Αυτό που συνέβη στην Μπούτσα είναι εξοργιστικό και το είδαν όλοι. Νομίζω ότι είναι έγκλημα πολέμου. Θα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ερωτηθείς για την απάντηση των ΗΠΑ, είπε τέλος: «Ζητώ περισσότερες κυρώσεις, ναι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Μπάιντεν: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν - Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις