ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Μπάιντεν: Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν - Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις

Τζο Μπαιντεν
«Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται»
AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για τις εικόνες φρίκης που απεικονίζουν νεκρούς αμάχους στους δρόμους της πόλης.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό, «εγκληματίας πολέμου», μετά τις εικόνες από την πόλη Μπούτσα, όπου οι Ρώσοι κάνουν λόγο για προπαγάνδα του Κιέβου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους για τις εικόνες φρίκης που απεικονίζουν νεκρούς αμάχους στους δρόμους της πόλης.

«Ίσως θυμάστε ότι δέχτηκα επικρίσεις επειδή αποκάλεσα τον Πούτιν εγκληματία πολέμου. Λοιπόν, η αλήθεια είναι, είδατε τι συνέβη στην Μπούτσα, ότι είναι εγκληματίας πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε επίσης: «Πρέπει να συλλέξουμε τις πληροφορίες... Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα και πρέπει να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να γίνει δίκη για εγκλήματα πολέμου. Αυτός ο τύπος είναι βάναυσος. Αυτό που συνέβη στην Μπούτσα είναι εξοργιστικό και το είδαν όλοι. Νομίζω ότι είναι έγκλημα πολέμου. Θα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ερωτηθείς για την απάντηση των ΗΠΑ, είπε τέλος: «Ζητώ περισσότερες κυρώσεις, ναι».

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Υπάρχουν ενδείξεις πως ο Πούτιν έθεσε συμβούλους του «σε κατ’ οίκον κράτηση»