ΚΟΣΜΟΣ

Πάτρα: Ξεκαθαρίζει ο θάνατος της Ίριδας - «Κλειδί» η κατάθεση της ιατροδικαστού Τσιόλα

Πάτρα: Ξεκαθαρίζει ο θάνατος της Ίριδας - «Κλειδί» η κατάθεση της ιατροδικαστού Τσιόλα
Ξεκαθαρίζει ο θάνατος της Ίριδας
INTIME

Πάτρα: Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαλεύκανση του θανάτου της Ίριδας, με την κατάθεση της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, να ξεκαθαρίζει εν πολλοίς τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του το 6 μηνών βρέφος.

Μετά τις καταθέσεις του προσωπικού στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα.

Στην Πάτρα όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι καταθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, σειρά έχει η κατάθεση της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, στην αστυνομία για το θάνατο της Ίριδας.

Παράλληλα, σημειώνεται πως αύριο κανονικά θα έπρεπε να γίνει η μεταφορά της σορού της Μαλένας, καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί τρία έτη από την ταφή της, ωστόσο επειδή σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια δεν διαθέτει ούτε οικογενειακό τάφο, ούτε οστεοφυλάκιο η εν λόγω διαδικασία δεν θα προχωρήσει.

3ο επισκεπτήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή είναι οι μέρες του επισκεπτηρίου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει πάει κανένας από την οικογένειά της στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για την 13η μέρα στη φυλακή για την 33χρονη κατηγορούμενη και το 3ο επισκεπτήριο στη σειρά.

Σημειώνεται πως για την ώρα έχει δεχτεί μόνο μία φορά επίσκεψη.

Συγκλονιστική αποκάλυψη- «Το πανάκι βρέθηκε μέσα στο στόμα του βρέφους»

Οι συνθήκες πίσω από το αναπάντεχο τέλος της 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, φαίνεται πως είναι κλειδί για όλο το θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν να δένουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό τον θάνατο του βρέφους, του δεύτερου χρονικά παιδιού που έχασε τη ζωή του, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

«Το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα του παιδιού»

Για το πανάκι με το αίμα, ο κ. Λέων προσχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού. «Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

Υπενθυμίζεται ότι η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ίριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Τα ευρήματα τα είχαμε, το χάσαμε λίγο στην ερμηνεία»

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε ο κ. Λέων.

Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιεί ένας ιατροδικαστής και η εκταφή σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης έπιασε τον… με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι»

Όσο περνούν οι μέρες ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο στην Πάτρα.

Πρώην σύντροφος της Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε στο «Πρωινό» και τα λόγια του προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση. Όπως ανέφερε, όταν εκείνος ζήτησε από τη Ρούλα να χωρίσουν, εκείνη ξεκίνησε να τον απειλεί, με δικά τους πράγματα, με καταστάσεις που μόνο εκείνη ήξερε.

Μάλιστα, ο πρώην σύντροφος της Ρούλας αναφέρθηκε στη σχέση που είχε η Ρούλα, λέγοντας πως ο Μάνος τους έπιασε στο κρεβάτι.

«Γνωρίζω για μια σχέση που είχε η κυρία Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει πιάσει τον… μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου στο κρεβάτι. Όχι με τον κουμπάρο που έχουνε βγάλει όλοι και λένε ότι είναι από την Κεφαλονιά», ανέφερε.

Πάτρα: «Πρώτα ήρθε η σορός του παιδιού και μετά από 20 λεπτά εμφανίστηκε η Ρούλα»

Αναφορικά με την κηδεία της μικρής Ίριδας, ο πρώην σύντροφος της Ρούλας ανέφερε πως εμφανίστηκε μετά από 20 λεπτά, λες και ερχότανε για μια τυπική επίσκεψη, ενώ τόνισε πως πλέον δεν βάζει ούτε για τον Μάνο το χέρι του στη φωτιά.

«Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι ο Μάνος δεν εμπλέκεται σε αυτό. Πλέον δεν το βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Μάνο.

Με την κατηγορούμενη τα είχαμε πριν τον Μάνο. Όταν ήρθε η στιγμή να χωρίσουμε μετά από δύο μήνες… γύρισε και μου είπε «άμα χωρίσουμε θα πιάσω τον τάδε και θα του πω για σένα τα πράγματα που μου έχεις εμπιστευτεί. Και ότι τον έχεις κατηγορήσει». της λέω «Ρε Ρούλα με κοροϊδεύεις, με εκβιάζεις δηλαδή»; Μου λέει «δεν σε εκβιάζω, σε προειδοποιώ».

Για τη μητέρα στις κηδείες δεν θα το έλεγες ότι έχει χάσει το παιδί της. Στην τελευταία κηδεία του παιδιού είχε έρθει πρώτα η σορός του παιδιού και μετά ήρθε η Ρούλα. Μετά από 10 – 20 λεπτά εμφανίστηκε η Ρούλα. Δεν την έλεγες και κλαμένη, λες και ερχότανε μια τυπική επίσκεψη», ανέφερε στο «Πρωινό».

Σχετικές ειδήσεις