ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η ερώτηση στην ιατροδικαστή μετά το θάνατο της Ίριδας - «Ανιχνεύεται η ασφυξία;»

Πάτρα: Η ερώτηση στην ιατροδικαστή μετά το θάνατο της Ίριδας - «Ανιχνεύεται η ασφυξία;»

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγες ώρες αφότου πέθανε η μόλις 6 μηνών κόρη της, Ίριδα.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας καθώς η δημοσιογράφος του pelop.gr Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, ανέφερε, μιλώντας στο MEGA, πως η Ρούλα Πισπιίγκου φέρεται να έχει προβεί σε σειρά από ενέργειες μετά το θάνατο της Ίριδας, που σοκάρουν.

Σύμφωνα πάντα με την δημοσιογράφο, η Πισπιρίγκου φέρεται να έκανε μία σοκαριστική ερώτηση στην ιατροδικαστή για τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους.

Φέρεται, λοιπόν, να ρώτησε αν μπορεί να ανιχνευθεί ασφυκτικός θάνατος...

«Υπάρχει η πληροφορία ότι μετά το θάνατο της Iριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε την ιατροδικαστή αν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος του βρέφους προέρχεται από ασφυξία. Η ίδια εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι παθολογικά τα αίτια του θανάτου των τριών παιδιών», είπε η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου από το pelop.gr.

Η δημοσιογράφος σχετικά με τις αναζητήσεις της 33χρονης στο Google για την κεταμίνη είπε, «πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ένα κοινό λογαριασμό, ένα email, που ήταν συνδεδεμένο στο κινητό της Ρούλας, και το τάμπλετ».

«Στις ουσίες που αναζητήθηκαν, ναι μεν υπάρχουν φαρμακευτικές ουσίες, από την άλλη φαίνεται ότι δεν έψαξε την κεταμίνη πριν το θάνατο. Στο πλαίσιο της αναζήτησης φαρμακευτικών ουσιών, της εμφανίστηκε και η κεταμίνη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πληκτρολόγησε για να μάθει τι είναι η κεταμίνη, λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της», είπε ακόμη η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου.

«Μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς κάποιος «σήκωσε» τα χρήματά της», λέει ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την υπόθεση του πληρεξουσίου και της περιουσίας της 69χρονης.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το ποιος πήρε τα χρήματα της σπιονοικοκυράς όταν εκείνη απεβίωσε.

«Δεν υπάρχει απάντηση για το θέμα της ανάληψης της σύνταξης. Έχουμε ανακαλύψει ότι από τον ΕΦΚΑ, έχει γίνει ανάληψη της σύνταξης από κάποιο ΑΤΜ της Πάτρας. Η εξέλιξη αφορά όποιον είναι πληρεξούσιος για την διαχείριση των οικονομικών της 69χρονης», ανέφερε αρχικά.

«Μετά τον θάνατο της 69χρονης έχει γίνει ανάληψη της σύνταξής της. Αυτό στοιχειοθετεί απάτη προς το δημόσιο, είναι ποινικά κολάσιμο. Μόνο ο Εισαγγελέας μπορεί να διατάξει να δώσει η τράπεζα το βίντεο που μπορεί να βρίσκεται το πρόσωπο που έχει κάνει την ανάληψη. Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν το άτομο που είχε πληρεξούσιο», συμπλήρωσε.

«Δεν έχει δηλωθεί ο θάνατος, και η σύνταξη ακόμα αποδίδεται. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, έβγαλε αγγελίες να πουλήσει τα πράγματα της, τα οποία δεν της άνηκαν κιολας! Η 69χρονη ήθελε να μεταβιβάσει το οίκημά της στην μικρή Τζωρτζίνα, και οι γονείς της είχαν το θράσος να εκμεταλλευτούν την κατάστασή της σπιτονοικοκυράς, η οποία ήταν κλινήρης, αλλά και γύριζαν και video clip μετά τον θάνατό της. Εκτός από την σύνταξη υπάρχουν και τραπεζικές αναλήψεις ,τις οποίες είχε κάνει αυτός που έιχε το πληρεξούσιο γι’αυτές τις ενέργειες», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος

«Ζητήσαμε την αποσφράγιση της οικίας, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει διαθήκη η 69χρονη. Επιπλέον, έχουν αφήσει ένα χρέος της τάξεως των 15.000 ευρώ στην ΔΕΗ το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου», κατέληξε.

«Καθοριστικός ο θάνατος της Ίριδας - Ξέρουμε ποιοι ήταν μαζί της»

Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο όταν κατέληξε έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε.

Να σημειωθεί πως η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ιριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Οι 27 αναζητήσεις στη Google που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Τα ευρήματα που βρίσκονται στα χέρια της 18ης τακτικής ανακρίτριας, τοποθετούνται χρονικά από τις 12 Ιανουαρίου, 17 ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Τζωρτζίνας, έως και τις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου και συνελήφθη, προχώρησε σε 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.

Το πρώτο ντοκουμέντο έρχεται από την περίοδο 12 με 16 Ιανουαρίου όταν η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως φαίνεται στην εικόνα αναζητεί «αναισθητικά φάρμακα».

Στις 17 του ίδιου μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες. Μάλιστα, στου διαδικτυακούς τόπους των συγκεκριμένων βιβλίων -χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τα αγοράσει- υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κεταμίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ή ακόμα και να επιφέρει τον θάνατο.

Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.