ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο φως ιδιωτικά βίντεο με τη έφηβη Λίλιμπετ - Σπάνιο υλικό από το βασιλικό γιοτ

H νεαρή Bασίλσσα Ελισάβετ σε ταξίδι στη Νότιο Αφρική
H νεαρή Bασίλσσα Ελισάβετ.
BBC

Αδημοσίευτα πλάνα που δείχνουν τη βασίλισσα Ελισάβετ ως ένα ξένοιαστο νεαρό κορίτσι, δημοσιεύει το BBC – Έρχεται το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen»

Ένα ντοκιμαντέρ 75 λεπτών αφιερωμένο στη ζωή της 96χρονης Βασίλισσας που επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια της ζωής της, από την ημέρα της γέννησής της, έως την άνοδό της στο θρόνο σε ηλικία 27 ετών, θα προβάλει το BBC.

Για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen», η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου παραχώρησε ειδική άδεια σε παραγωγούς και μοντέρ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχειακό υλικό που μέχρι πρότινος φυλάσσονταν σε ιδιωτική πτέρυγα των θησαυροφυλακίων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Σε νέα πλάνα που έδωσε το BBC μπορεί κανείς να δει για πρώτη φορά την βασίλισσα Ελισάβετ να εμφανίζεται στο Royal Yacht Britannia, να μαθαίνει πώς να επιβιβάζεται στο κατάστρωμα του σκάφους, ενώ ένα άλλο τη δείχνει μαζί με την αδερφή της Μαργαρίτα και τον αγαπημένο τους πατέρα Βασιλιά Γεώργιο το 1947.

lilimpet.jpg
Στο Royal Yacht BritanniaBBC

Ένα άλλο απόσπασμα, που επιλέχτηκε από το BBC, δείχνει τη βασίλισσα ως έφηβη, ντυμένη με ένα λινό μπλε και άσπρο κοστούμι, δίπλα στην γιαγιά της Βασίλισσα Μαίρη.

Η βασίλισσα παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε εκατοντάδες οικιακές ταινίες που γυρίστηκαν από την ίδια, τους γονείς της και τον εκλιπόντα σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ως μέρος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πατέρα της και την αδερφή της ΜαργαρίταΑ.Ρ

Τα βίντεο καταγράφουν τη ζωή της βασίλισσας από όταν ήταν μωρό σε καροτσάκι μέχρι την επίσκεψη του πρίγκιπα Φίλιππου το 1946 στο Κάστρο Balmoral, λίγο πριν από την δημοσιοποίηση του αρραβώνα τους και τη στέψη της το 1953.

Χαμογελαστή και ξέγνοιαστη η νεαρή βασίλισσα ΕλισάβετΑ.Ρ

«Μας τιμά που η Βασίλισσα εμπιστεύτηκε στο BBC μια τέτοια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην προσωπική της συλλογή ταινιών. Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια εξαιρετική ματιά σε μια βαθιά προσωπική πλευρά της Βασιλικής Οικογένειας που σπάνια βλέπουμε και είναι υπέροχο να μπορούμε να το μοιραστούμε με το έθνος καθώς γιορτάζουμε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του BBC, Simon Young.

Ο Φίλιππος και η Ελισάβετ παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 1947 και έμειναν μαζί για 73 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο, λίγους μήνες πριν από τα 100α γενέθλιά του. Το ντοκιμαντέρ «Elizabeth: The Unseen Queen» θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Μαΐου, ενόψει μιας εβδομάδας εθνικών εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Εμφάνιση έκπληξη! Χαμογελαστή στην ετήσια έκθεση Royal Windsor Horse Show