Τέξας: Ο σερίφης που έχασε την κόρη του στο μακελειό - Η φωτογραφία που έγινε σύμβολο της τραγωδίας

Νατάσα Παυλοπούλου

O αναπληρωτής σερίφης προσπαθεί να παρηγορήσει τη γυναίκα του

Ο αναπληρωτής σερίφης της περιοχής έχασε την κόρη του σο πολύνεκρο μακελειό που συγκλόνισε την κοινότητα Ουβάλντε του Τέξας.

Ένα από τα 19 παιδιά που δολοφονήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στις 24 Μαΐου ήταν η κόρη ενός αξιωματούχου επιβολής του νόμου, του αναπληρωτή του σερίφη Φέλιξ Ρούμπιο. Η κόρη του Λέξι, 10 ετών, σκοτώθηκε λίγες ώρες αφότου πόζαρε περήφανη με τους γονείς της μετά την παραλαβή ενός σχολικού βραβείου. Ο Φέλιξ και η σύζυγός του, Κίμπερλι, μόλις είχαν αφήσει την κόρη τους πριν από τη σφαγή του Σαλβαδόρ Ράμος καθώς παρευρέθηκαν σε μια τελετή απονομής διακρίσεων.

O πόνος ζωγραφισμένος στο πρόσωπο του σερίφη

Ώρες αργότερα, ο Φέλιξ φωτογραφήθηκε με τη στολή της υπηρεσίας στο σχολείο να κρατά στην αγκαλιά του τη συντετριμμένη σύζυγό του. Σε μια γεμάτη δάκρυα συνέντευξη στο CNN την επόμενη μέρα του πυροβολισμού, είπε ότι θα ήθελε να βρεθεί μια λύση στα ζητήματα των όπλων και της βίας. Έκλεισε εκφράζοντας την ελπίδα να μην γίνει απλώς ένας «αριθμός» η κόρη του.

Μια ανατριχιαστική φωτογραφία απαθανάτισε τη στιγμή που ο αναπληρωτής σερίφης που κλήθηκε για τη σφαγή στο σχολείο της Τρίτης είπε ότι η κόρη του ήταν μεταξύ των θυμάτων. Ο πόνος ήταν χαραγμένος στο πρόσωπο του Ρούμπιο καθώς προσπαθούσε να παρηγορήσει τη γυναίκα του. Ώρες πριν τον θάνατό της, οι τρεις τους πόζαραν σε ευτυχισμένες στιγμές στο μοιραίο σχολείο, στην τελευταία τους κοινή φωτογραφία

Στην τελετή, η Λέξι κέρδισε το «βραβείο καλού πολίτη» του σχολείου, έγραψε η μητέρα της, Kίμπερλι σε μια ανάρτηση στο Facebook. «Της είπαμε ότι την αγαπάμε και θα την παίρναμε μετά το σχολείο. Δεν είχαμε ιδέα ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο αντίο».

Το ζεύγος χαμογελαστό, πριν τους αλλάξει για πάντα τη ζωή το μακελειό

Ο Φέλιξ μίλησε επίσης στο CNN καλώντας τις Αρχές να προσπαθήσουν να αποτρέψουν άλλους γονείς να υποστούν απώλειες όπως η δικιά του. «Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι ότι η Λέξι δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Αυτό είναι αρκετό. Κανείς άλλος δεν χρειάζεται να το περάσει αυτό. Δεν θα έπρεπε να το περνάμε αυτό, αλλά το περνάμε». Με δάκρυα στα μάτια είπε: «Αρκετά με τα όπλα. Δεν θέλω το όνομα της κόρης μου να είναι απλώς ένα ακόμη όνομα».

Όταν ρωτήθηκε ποια ζητήματα θα ήθελε να δει να επιλύονται μετά τον πυροβολισμό, ο είπε: «Η Βία, τα όπλα. Είμαι αστυνομικός. Είμαι αναπληρωτής εδώ στην κομητεία Ουβάλντε. Αυτό είναι αρκετό»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τον πυροβολισμό, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ επιβεβαίωσε ότι ο αναπληρωτής σερίφης έχασε ένα παιδί στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ. Οι πενθούντες γονείς είπαν αργότερα στο CNN μέσω μηνύματος κειμένου ότι η κόρη τους ήταν «ευγενική, γλυκιά και εκτιμούσε τη ζωή.

Θα γινόταν αστέρι στο σόφτμπολ και θα είχε ένα λαμπρό μέλλον είτε στον αθλητισμό είτε θα ακολουθούσε ακαδημαϊκή καριέρα Ενημερώστε τον κόσμο ότι μας λείπει το μωρό μας».Ως απάντηση στον τραγικό θάνατο της Λέξι, η θεία της δημιούργησε μια σελίδα GoFundMe για να βοηθήσει τους γονείς της.

Ο υπολοχαγός Christopher Olivarez του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας είπε στο CNN ότι ο δράστης μπήκ μέσα σε μια τάξη και ότι σε εκείνη την τάξη σκοτώθηκαν τα περισσότερα ή όλα τα παιδιά και οι δύο δασκάλες. Ο ανώνυμος πράκτορας που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ράμος πιστεύεται ότι προέρχεται από την Τακτική Μονάδα Συνοριακής Περιπολίας (BORTAC), η οποία έχει εξειδικευμένους πράκτορες διασκορπισμένους σε όλες τις ΗΠΑ.

H Λέξι χαμογελαστή με το βραβείο πριν την ανείπωτη τραγωδία

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Facebook από το γραφείο του σερίφη της κομητείας τον Απρίλιο του 2018, ο Φέλιξ είχε ολοκληρώσει ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης ενεργών σκοπευτών μαζί με έναν συνάδελφό του. Η ανάρτηση έγραφε εν μέρει: «Ποτέ δεν ελπίζουμε σε καταστάσεις όπου αυτό το είδος προπόνησης θα χρειαστεί, αλλά πάντα θα προπονούμαστε για να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια».

Στις αρχές Μαΐου 2022, η Κίμπερλι έλαβε βραβείο ηγεσίας από το Πανεπιστήμιο St. Mary στο Σαν Αντόνιο. Σε ένα προφίλ στον ιστότοπο του St. Mary, αναφέρεται οτι ηθελε να πάρει πτυχίο ιστορίας. Αναφέρεται ως βραβευμένη δημοσιογράφος, έχοντας κερδίσει βραβεία με το South Texas Press Association για τη δουλειά της ως ρεπόρτερ και συντάκτρια στο Uvalde Leader-News.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved