ΚΟΣΜΟΣ

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Στο Trooping the Colour και ο Χάρι με τη Μέγκαν - Ποιοι θα είναι στο μπαλκόνι

H βασίλισσα Ελισάβετ
Η εκδήλωση Trooping the Colour
ΑP

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη την Πέμπτη με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση "Trooping the Colour" – Σύμφωνα με την Daily Mail την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν και ο Χάρι με την Μέγκαν αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα παραστούν στο μπαλκόνι - Εκτός μένει ο πρίγκιπας Άντριου λόγω της συμμετοχής τους στο σκάνδαλο Επστάιν

Καθ’ οδών για την Βρετανία βρίσκονται – σύμφωνα με την Daily Mail - Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μαζί με τα παιδιά ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ , θα παρευρεθούν στο Trooping the Colour, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα παραστούν στο μπαλκόνι.

Πηγές του Παλατιού αναφέρουν ότι αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί αφού στο μπαλκόνι μπορούν να παρευρεθούν μόνο ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Αυτός πάντως που μένει τελικά εκτός με απόφαση της Βασίλισσα είναι ο γιος της Άντριου αφού μετά από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν, αποτελεί κόκκινο πανί για τους Βρετανούς.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

«Έγινε πολλή συζήτηση για το ποιος θα είναι εκεί και ποιος όχι», λέει η Pauline Maclaran του Κέντρου για τη Μελέτη της Σύγχρονης Μοναρχίας στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Θα εμφανιστούν μόνο οι «εργαζόμενοι royals» και τα παιδιά τους, κάτι που αποκλείει τον γιο της Βασίλισσας, πρίγκιπα Άντριου, και τον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν, τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Επιπλέον, υπάρχουν προτάσεις ότι η Βασίλισσα θα μπορούσε να κάνει μια δεύτερη εμφάνιση στο μπαλκόνι την Κυριακή, θέτοντας τη διαδοχή στο επίκεντρο, μαζί με τον διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο, τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον δισέγγονό της πρίγκιπα Τζορτζ.

"Είναι όλα πολύ συμβολικά. Δείχνει την ανθεκτικότητα της μοναρχίας, παρόλο που τα πρόσωπα αλλάζουν", λέει η Maclaran.

Η συναυλία των αστέρων

Η Νταιάνα, οι Queen και ο Aνταμ Λάμπερτ, οι Ντουράν Ντουράν και ο σερ Ροντ Στίουαρτ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων στη λαμπερή συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα εμφανιστούν επίσης η Aλίσια Κις, ο Χανς Ζίμερ, η Μέιμπελ (Αλαμπάμα Περλ ΜακΒέι) και ο τραγουδιστής της Eurovision, Σαμ Ράιντερ. Το «Πλατινένιο Πάρτι» (Platinum Party) θα παρακολουθήσουν ζωντανά 22.000 άτομα και εκατομμύρια τηλεθεατές, καθώς θα μεταδοθεί από το BBC One στις 4 Ιουνίου.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, θα επιστρέψει, 20 χρόνια μετά την περίφημη εμφάνιση του το 2002 στην ταράτσα του παλατιού για το «Χρυσό Ιωβηλαίο». Το θρυλικό ποπ συγκρότημα και ο frontman τους Λάμπερτ θα ανοίξουν τη συναυλία για να σηματοδοτήσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

H Νταϊάνα ΡοςΑ.Ρ

Ο Μέι άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να εμφανιστεί σε μια απροσδόκητη τοποθεσία αυτή τη φορά, λέγοντας : «Υπήρξε μια στιγμή που αναρωτήθηκα, μετά τη στέγη των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πού αλλού μπορείτε να πάτε; Λοιπόν... θα δείτε!»

Το σόου θα κλείσει από τη θρυλική τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος, η οποία είπε ότι «είναι απολύτως χαρούμενη που έλαβε μια πρόσκληση να εμφανιστεί σε μια τόσο σημαντική και ιστορική περίσταση». Άλλοι μουσικοί στο «πλάνο» είναι οι Κρεγκ Ντέιβιντ, Έλα Έιρ, Έλμποου, Τζαξ Τζόουνς, Σελέστ, Αντρέα Μποτσέλι και Νάιλ Ρότζερς. Μέρος στο σόου θα λάνει και ο Έλτον Τζον αν και η ερμηνεία του θα είναι προηχογραφημένη γιατί αυτή την περίοδο πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία.

Εκτός από τις μουσικές παραστάσεις, θα υπάρξουν εμφανίσεις από αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του αθλητισμού όπως οι σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, Έμα Ραντουτσάνου, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Στίβεν Φράι και Τζούλι Άντριους. Κάποιοι θα είναι εκεί αυτοπροσώπως, ενώ άλλοι θα εμφανίζονται στην οθόνη.

Το BBC είπε ότι η βραδιά «θα περιστραφεί γύρω από παγκόσμια θέματα που έχουν γεννηθεί ή εξελιχθεί, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας». Αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν τη μόδα, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ποπ μουσική και τα μιούζικαλ από τα τελευταία 70 χρόνια.

H Αλίσις ΚιςΑ.Ρ

Η συναυλία θα είναι ένα από τα κεντρικά σημεία των εορτασμών για το Ιωβηλαίο, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού τετραήμερου σαββατοκύριακου του Ιουνίου. Άλλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ένα καρναβάλι στους δρόμους του Λονδίνου, με παραστάσεις από τον Eντ Σίραν και τον σερ Κλιφ Ρίτσαρντ.

Η συναυλία Platinum διάρκειας δυόμισι ωρών θα περιλαμβάνει τρεις σκηνές και τρισδιάστατες προβολές σε όλο το παλάτι. Η εμφάνιση της Ρος στην εκδήλωση θα εγκαινιάσει μια σειρά από ζωντανές συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου ενός slot στο Glastonbury Festival στις 26 Ιουνίου.

«Είχα την τιμή να συναντήσω τη Βασίλισσα πολλές φορές στη ζωή μου, ακόμα και όταν ήμουν με την οικογένειά μου. Η Μεγαλειότητά της συνεχίζει να αποτελεί απίστευτη έμπνευση για τόσο πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» είπε η τραγουδίστρια.

Από τους 22.000 θεατές, οι 10.000 έλαβαν εισιτήρια σε δημόσια κλήρωση, ενώ περισσότερα από 7.500 εισιτήρια έχουν δοθεί σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές και φιλανθρωπικά ιδρύματα.