ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δέκα πιο εντυπωσιακές εικόνες από την παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι δέκα πιο εντυπωσιακές εικόνες από την παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο
Η βασίλισσα Ελισάβετ φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο και γίνεται έτσι η μακροβιότερη μονάρχης της χώρας.
ΑP / Humphrey Nemar

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ημέρα χαράς είναι η σημερινή για το Λονδίνο και συγκεκριμένα για την βασιλική οικογένεια, καθώς άρχισαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 ετών της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έκανε την έναρξη του με λαμπρότητα και μια μεγάλη παρέλαση στο Λονδίνο.

Τέσσερις μέρες θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ενώ σήμερα Πέμπτη και αύριο, έχει κηρυχθεί αργία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε, τυπικά, τα 70 χρόνια στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

Η 96χρονη βασίλισσα η οποία είναι και το κεντρικό πρόσωπο των ημερών εμφανίστηκε στον εξώστη του Μπάκιγχαμ ντυμένη με ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου προς μωβ ενώ στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σε ένα μπαστούνι. Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα ανάκτορα στο Λονδίνο την αποθέωσαν.

Η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε με την στρατιωτική τελετή Trooping the Colour, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.500 στρατιωτικοί της Μεραρχίας του Βασιλικού Οίκου με 240 άλογα, δέκα στρατιωτικές μπάντες και περίπου 400 μουσικούς.

Η φετινή εκδήλωση ειχε επιπλέον σημασία για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, αφού ο εορτασμός του Trooping the Colour γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο τετράχρονος πρίγκιπας Λούις, ήταν εκείνος που τράβηξε όλα τα βλέμματα με τις γκριμάτσες του. Ο ίδιος ήταν στο πλευρό της προγιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ απ’ όπου όλοι μαζί παρακολούθησαν την εναέρια επίδειξη. Αν και χαιρετούσε χαρούμενος τα αεροσκάφη που περνούσαν πάνω από το μπαλκόνι, ο έντονος θόρυβος που προκάλεσαν τον έκαναν να κλείσει τα αυτιά του με τα χέρια του και να ουρλιάξει.

Επιπλέον, στο λονδρέζικο ουρανόπέταξαν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη προς τιμήν της, καθώς πλέον είναι η μόνη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που έκλεισε 70 χρόνια στο θρόνο. Αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα, αλλά και στις χώρες της Κοινοπολιτείας θα ανάψουν πυρσοί. Το έναυσμα θα δώσει ο κεντρικός πυρσός που έχει στηθεί έχω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σχετικές ειδήσεις