ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «ευχαριστώ» της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο και το νέο πορτρέτο της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το «ευχαριστώ» της για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο και το νέο πορτρέτο της
Τι είπε η βασίλισσα στο μήνυμά της
AP

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη (2/6) οι εορτασμοί στη Βρετανία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχαρίστησε τον βρετανικό λαό την Τετάρτη (1/6) την παραμονή των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της, λέγοντας ότι συνεχίζει να εμπνέεται από την καλή θέληση που της επιδεικνύεται - ενώ πορτρέτο της αποκαλύφθηκε για να σηματοδοτήσει την έναρξη των εορτασμών.

Με ένα μήνυμα που κυκλοφόρησε χθες, η βασίλισσα, είπε ότι «πολλές ευτυχισμένες αναμνήσεις» θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Η μακροβιότερη Βασίλισσα της Βρετανίας είπε ότι ελπίζει ότι το Ιωβηλαίο θα δώσει την ευκαιρία να «προβληματιστούμε για τα επιτεύγματα των τελευταίων 70 ετών» και μίλησε για το βλέμμα στο μέλλον με «σιγουριά και ενθουσιασμό».

Το επίσημο πορτρέτο για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας αποκαλύφθηκε μαζί με το μήνυμά της και τη δείχνει ικανοποιημένη και χαρούμενη, στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθισμένη δίπλα σε ένα παράθυρο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Ranald Mackechnie στον προθάλαμο Victoria στα ιδιωτικά διαμερίσματα της Βασίλισσας στο Windsor.

Στο μήνυμά της, η βασίλισσα είπε: «Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Ξέρω ότι θα δημιουργηθούν πολλές χαρούμενες αναμνήσεις σε αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις. Συνεχίζω να εμπνέομαι από την καλή θέληση που μου δείξατε και ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα δώσουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, καθώς κοιτάμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό».

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη σήμερα Πέμπτη με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση "Trooping the Colour". Επιπλέον, υπάρχουν προτάσεις ότι η Βασίλισσα θα μπορούσε να κάνει μια δεύτερη εμφάνιση στο μπαλκόνι την Κυριακή, θέτοντας τη διαδοχή στο επίκεντρο, μαζί με τον διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Κάρολο, τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον δισέγγονό της πρίγκιπα Τζορτζ.

Η συναυλία των αστέρων

Η Νταιάνα, οι Queen και ο Aνταμ Λάμπερτ, οι Ντουράν Ντουράν και ο σερ Ροντ Στίουαρτ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων στη λαμπερή συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας. Μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα εμφανιστούν επίσης η Aλίσια Κις, ο Χανς Ζίμερ, η Μέιμπελ (Αλαμπάμα Περλ ΜακΒέι) και ο τραγουδιστής της Eurovision, Σαμ Ράιντερ. Το «Πλατινένιο Πάρτι» (Platinum Party) θα παρακολουθήσουν ζωντανά 22.000 άτομα και εκατομμύρια τηλεθεατές, καθώς θα μεταδοθεί από το BBC One στις 4 Ιουνίου.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, θα επιστρέψει, 20 χρόνια μετά την περίφημη εμφάνιση του το 2002 στην ταράτσα του παλατιού για το «Χρυσό Ιωβηλαίο». Το θρυλικό ποπ συγκρότημα και ο frontman τους Λάμπερτ θα ανοίξουν τη συναυλία για να σηματοδοτήσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο.

Το σόου θα κλείσει από τη θρυλική τραγουδίστρια της σόουλ Νταϊάνα Ρος, η οποία είπε ότι «είναι απολύτως χαρούμενη που έλαβε μια πρόσκληση να εμφανιστεί σε μια τόσο σημαντική και ιστορική περίσταση». Άλλοι μουσικοί στο «πλάνο» είναι οι Κρεγκ Ντέιβιντ, Έλα Έιρ, Έλμποου, Τζαξ Τζόουνς, Σελέστ, Αντρέα Μποτσέλι και Νάιλ Ρότζερς.