ΚΟΣΜΟΣ

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Το Ηνωμένο Βασίλειο «φωτίστηκε» προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ (pics)

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Το Ηνωμένο Βασίλειο «φωτίστηκε» προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ
Εντυπωσιακές εικόνες από τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο
AP

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Οι εορτασμοί για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ από το κάστρο Ουίνδσορ, που αποτελεί πλέον μόνιμη και επίσημη κατοικία της, πυροδότησε το άναμμα μιας αλυσίδας φάρων, την Πέμπτη (2/6), στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο του μονάρχη. Ειδικότερα, η Βασίλισσα πάτησε τη «Σφαίρα της Κοινοπολιτείας των Εθνών» φωτίζοντας το «Δέντρο των Δέντρων», το γλυπτό που βρίσκεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Φάροι θα ανάβουν πλέον σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς και τοποθεσίες όπως ο Πύργος του Λονδίνου, το Windsor Great Park, το Hillsborough Castle, τα κτήματα της Βασίλισσας στο Sandringham και το Balmoral, και πάνω από τις τέσσερις υψηλότερες κορυφές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το «Δέντρο των Δέντρων» στο Λονδίνο είναι μέρος του εθνικού προγράμματος Queen's Green Canopy για τη δημιουργία μιας «ζωντανής κληρονομιάς» στη μονάρχη ενθαρρύνοντας τις κοινότητες να φυτέψουν χιλιάδες νέα δέντρα.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Η 96χρονη βασίλισσα, δεν θα παραστεί στην σημερινή λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. «Η βασίλισσα απήλαυσε την παρέλαση και την αεροπορική επίδειξη, αλλά αισθάνθηκε κάποια δυσφορία», ανέφερε η ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη και συμπλήρωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη το ταξίδι και την δραστηριότητα που απαιτείται για την συμμετοχή της στη Λειτουργία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, η Αυτής Μεγαλειότης αποφάσισε με μεγάλη απροθυμία να μην παραστεί».

Σχετικές ειδήσεις