ΚΟΣΜΟΣ

Ελον Μασκ εναντίον Μπιλ Γκέιτς: Η κόντρα των «Κροίσων», τα emoji και τα λεκτικά πυρά που αντάλλαξαν

Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ έκανε νέα ανάρτηση ενάντια στον Μπιλ Γκέιτς, καθώς μαίνεται η κόντρα των δύο δισεκατομμυριούχων

Δεν έχει τέλος το δημόσιο «πινγκ πονγκ» ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Μπιλ Γκέιτς, μετά την αποτυχία των δύο μεγιστάνων να συνεργαστούν σε ένα κοινό σχήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αφορμή σύμφωνα με τον «κο Tesla» το σορτάρισμα του Γκέιτς στις μετοχές της Tesla.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX πρόσφατα κατηγόρησε τον Γκέιτς ότι δεν είναι σοβαρός στο θέμα την καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής επειδή στοιχημάτισε «μισό δισεκατομμύριο δολάρια» εναντίον της Tesla.

Kατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Γάλλο YouTuber HugoDécrypte, o Γκέιτς υποβάθμισε την προσπάθειά του να σορτάρει τις μετοχές της Tesla. Υποστήριξε ότι είχε προσφέρει περισσότερα χρήματα στο θέμα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής από τον Μασκ ή οποιονδήποτε άλλον, μία φράση στην οποία ο Μασκ απάντησε με το εικονίδιο «Αναστεναγμός».

«Δίνω πολύ περισσότερα στην κλιματική αλλαγή από τον Έλον ή οποιονδήποτε άλλον», είπε ο Γκέιτς. «Δίνω πολλά δολάρια στη φιλανθρωπία, υποστηρίζω τις εταιρείες. Ξέρετε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιστοιχούν στο 16% περίπου των εκπομπών ρύπων, επομένως πρέπει επίσης να λύσουμε αυτό το υπόλοιπο 84%».

Το emoji της εγκύου και ο Γκέιτς

Η κόντρα σημειώνεται περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι απέρριψε την ευκαιρία να συνεργαστεί σε μία φιλανθρωπική δράση για το κλίμα με τον Γκέιτς. Ο Μασκ αποκάλυψε μια συνομιλία μέσω κειμένου στην οποία αντιμετώπισε τον Γκέιτς σε μία αγορά 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε σορτάρισμα μετοχών έναντι της Tesla. Οι δισεκατομμυριούχοι ήταν έτοιμοι να συναντηθούν πριν ο Μασκ ρωτήσει τον Γκέιτς αν κάνει ακόμα «σορτάρισμα μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων έναντι της Tesla».

«Συγγνώμη που λέω ότι δεν το έχω κλείσει ακόμα», απάντησε ο Γκέιτς. «Θα ήθελα να συζητήσουμε τις δυνατότητες φιλανθρωπίας». Στη συνέχεια ο Μασκ τον απέρριψε, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λάβει στα σοβαρά την προσφορά του Γκέιτς «όταν σορτάρει έναντι της Tesla, της εταιρείας που κάνει τα μέγιστα για να λύσει την κλιματική αλλαγή».

Η ανταλλαγή έγινε λίγες μέρες πριν ο Μασκ δημοσιεύσει ένα χυδαίο tweet που συνέκρινε τον Γκέιτς με το emoji μίας «εγκύου». Ο Γκέιτς δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια το tweet.

Σχετικές ειδήσεις