ΚΟΣΜΟΣ

Γιούαν Μπλερ: Ο πρωτότοκος γιος του Τόνι Μπλερ έγινε δισεκατομμυριούχος - Η ιδέα που τον «απογείωσε»

Γιούαν Μπλερ: Ο πρωτότοκος γιος του Τόνι Μπλερ έγινε δισεκατομμυριούχος - Η ιδέα που τον «απογείωσε»
O Έβαν Μπλερ.
twitter

Ήταν ένα από τα κύρια σλόγκαν των New Labour, των Νέων Εργατικών του Τόνι Μπλερ: «Education, Εducation, Εducation», Εκπαίδευση, Εκπαίδευση, Εκπαίδευση και ο Γιούαν Μπλερ, ο μεγαλύτερος γιος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ακολούθησε τη συμβουλή του πατέρα του - Έκανε πολύ καλές σπουδές και τώρα ετοιμάζεται να γίνει... δισεκατομμυριούχος

Μετά τις σπουδές του ο Γιούαν Μπλερ αντιλήφθηκε πως το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι νέοι πρώτα φοιτούν στο πανεπιστήμιο και μετά αποκτούν σταδιακά επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία είναι «θεμελιωδώς ελλιπές» και πολύ συχνά αποτυγχάνει «να παράσχει στους ανθρώπους τις δεξιότητες που χρειάζονται», όπως εξήγησε ο ίδιος στους Financial Times.

Θέλοντας, οπότε, να αποδείξει πως το πτυχίο δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επαγγελματική επιτυχία, ίδρυσε μία startup που προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, παρακάμπτοντας τις σπουδές, μέσω προγραμμάτων μαθητείας σε κορυφαίες εταιρείες, περισσότερες από τριακόσιες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Facebook, η Google, η Morgan Stanley, η Satander και η BP.

Οικογενειακή φωτογραφία των ΜπλερΑΡ

Ο Γιούαν Μπλερ ίδρυσε την Multiverse (πρώην WhiteHat) το 2016 μαζί με την Σόφι Αντελμαν.

Ο γιος του Τόνυ Μπλερ, Γιούαν, είδε την αξία των μετοχών της εταιρείας του να διπλασιάζεται σε οκτώ μήνες αγγίζοντας την αξία των 1,35 δισεκατομμυρίων λιρών, αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση 175 εκατομμυρίων λιρών για τη Multiverse.

Επίσης το προσωπικό μερίδιο του 38χρονου στην εταιρεία «EdTech» - σύμφωνα με την Daily Mail, πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 380 εκατομμύρια λίρες.

Μπορεί σήμερα ο 38χρονος γιός του πρώην Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας να θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στη χώρα του όμως 22 χρόνια πριν είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ για την άστατη ζωή του.

Ειδικότερα στην ηλικία των 16 χρονών, ο μεγαλύτερος γιος του Τόνι και της Σέρι Μπλερ κατέληξε στα πρωτοσέλιδα την βρετανικών ταμπλόιντ, όταν εντοπίστηκε σχεδόν αναίσθητος από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στην Λέστερ Σκουέρ του Λονδίνου, μετά την ολοκλήρωση των απολυτήριων εξετάσεων στο σχολείο του.

Μάλιστα ο 16χρονος τότε Γιούαν είχε αναγκαστεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού πατέρα του, μετά την επίπληξη της αστυνομίας.

Πλέον ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ίδρυσε, απασχολεί τα μέσα για άλλους λόγους, όπως την πρόσφατη αγορά μιας έπαυλης αξίας 22 εκατομμυρίων λιρών τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον την περασμένη εβδομάδα του απονεμήθηκε το αστέρι του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας με το οποίο τιμώνται άνθρωποι των τεχνών και των επιστημών, όπως επίσης και οργανισμοί με σκοπό τη φιλανθρωπία και τις αγαθοεργίες.