ΚΟΣΜΟΣ

«Lucian Freud: a Life»- Τόμος για το έργο του Λούσιαν Φρόιντ

«Lucian Freud: a Life»- Τόμος για το έργο του Λούσιαν Φρόιντ
Μια αναλυτική ματιά στην επτά δεκαετιών καριέρα του Φρόιντ.
twitter

Ένας πoλυτελής νέος τόμος για τον θρυλικό ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ, εγγονό του ψυχαναλυτή Σίγκμουντ Φρόιντ κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Phaidon.

 

Ο τόμος, «Lucian Freud: a Life» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αρχείο Λούσιαν Φρόιντ και τον επιμελήθηκε ο Μαρκ Χόλμπορν παρέχει μια αναλυτική ματιά στην επτά δεκαετιών καριέρα του Φρόιντ, που είναι κυρίως γνωστός για παραστατικούς πίνακες που ταλαντεύονται μεταξύ του σουρεαλισμού και της πραγματικότητας.

Δείτε την gallery:

O Λούσιαν Φρόιντ χάραξε τον δικό του δρόμο για να γίνει ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Ο απολογισμός του έργου του καλλιτέχνη ξεκινά με εικόνες από την παιδική του ηλικία και τελειώνει με σπάνιες, αδημοσίευτες φωτογραφίες από το χρονικό διάστημα πριν από τις τελευταίες του μέρες.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης από νωρίς, ζωγράφιζε κυρίως τους φίλους και την οικογένειά του, μαζί με έναν μεγάλο αριθμό αυτοπροσωπογραφιών. Ωστόσο, καθώς ο Φρόιντ αναδύθηκε στον κόσμο της τέχνης, δημιούργησε πίνακες με διάσημα θέματα, όπως τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' μαζί με τον κριτικό τέχνης Μάρτιν Γκέιφορντ, ο οποίος έγραψε αυτό το βιβλίο.

Με 624 σελίδες, συμπεριλαμβανομένων 487 εικόνων, το βιβλίο αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες πηγές για τον καλλιτέχνη, όταν κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου.