ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Ντονμέζ: «Το Αμπντούλ Χαμίντ σύντομα θα φτάσει στα νερά της Μεσογείου»

Πρόκληση Ντονμέζ: «Το Αμπντούλ Χαμίντ σύντομα θα φτάσει στα νερά της Μεσογείου»

Ο Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, δήλωσε ότι το πλοίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές ικανότητας γεώτρησης, ναυτιλίας, συστήματος και εξοπλισμού.

Το γεωτρύπαο Αμπντούλ Χαμίντ αποτελεί την τελευταία πρόκληση της Τουρκίας και ήδη η Άγκυρα έχει αρχίσει να προμοτάρει τις «επιχειρήσεις», όπως τις έχει ονομάσει.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, προστέθηκε τελευταίος στην προκλητική λίστα της κουστωδίας Ερντογάν, που αναφέρεται με διθυραμβικά σχόλια στο νεότευκτο γεωτρύπανο.

«Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν μετράει τις μέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στις 9 Αυγούστου το Αμπντούλ Χαμίντ, θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή και θεωρείται νέας γενιάς γεωτρύπανο. Απέπλευσε στις 27 Ιουλίου και επέστρεψε στο λιμάνι στις 2 Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών εργασιών.

Το πλοίο, του οποίου οι διαδικασίες προετοιμασίας έχουν ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποσταλεί για το παρθενικό του ταξίδι από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Αυγούστου από το λιμάνι Μερσίνα Τασουτσού.