ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν «τα έχει χαμένα» - Το νέο βίντεο που αναζωπυρώνει τις φήμες για την υγεία του

Η νέα αμήχανη στιγμή με πρωταγωνιστή τον Μπάιντεν
Η νέα αμήχανη στιγμή με πρωταγωνιστή τον Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε για μία ακόμη φορά στόχος επικρίσεων, καθώς προσπάθησε να κάνει χειραψία με έναν γερουσιαστή, δευτερόλεπτα...μετά τη χειραψία τους

Ένα αμήχανο βίντεο δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να έχει ξεχάσει οτι έδωσε το χέρι του στον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και να ετοιμάζεται για δεύτερη χειραψία με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, ήταν ο πρώτος που έκανε χειραψία μαζί του, αλλά σχεδόν αμέσως μετά την αρχική αλληλεπίδραση με τον γερουσιαστή, φαίνεται πως δεν θυμόταν τίποτα και περίμενε κι άλλη χειραψία.

Το βίντεο αναζωπύρωσε τις φήμες για την πνευματική διαύγεια του 79χρονου Μπάιντεν και την προχωρημένη του ηλικία, με τους επικριτές του να λένε οτι ειναι ανίκανος να κυβερνήσει, καθώς οι γκάφες και τα ολισθήματά του ειναι πλέον ολοένα και πιο συχνά.

Στο επίμαχο βίντεο, μετά από ένα χειροκρότημα, ο Σούμερ στρέφεται προς τον Μπάιντεν που ειναι πίσω του, μαζί με άλλους αμερικανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Γερουσίας Νάνσι Πελόζι.

Μόλις πλησιάζει τον Αμερικανό πρόεδρο ο γερουσιαστής κάνει χειραψία μαζί του και στη συνέχεια κινείται προς τους άλλους τρεις αξιωματούχους. Αφού τους χαιρέτισε όλους, ο Μπάιντεν φαίνεται να σηκώνει το χέρι του, έτοιμος να χαιρετήσει τον γερουσιαστή...για δεύτερη φορά. Ο Σούμερ ο οποίος δεν είδε τη δεύτερη προσπάθεια του προέδρου, επέστρεψε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του.

Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται στη συνέχεια να σηκώνει το χέρι του για να αγγίξει το πηγούνι του, καθώς ο γερουσιαστής άρχισε να απευθύνεται στο κοινό. Η αμήχανη συνάντηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του νόμου CHIPS και Science 2022.

Ο σχολιαστής Τζέιμς Μέλβιλ μοιράστηκε το βίντεο που έγινε viral στο Twitter και σχολίασε: «Ο Tζο Μπάιντεν σφίγγει το χέρι του Τσακ Σούμερ Αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, άπλωσε το χέρι του για να σφίξει ξανά το χέρι του Τσακ Σούμερ. Όχι και τόσο φυσιολογικό».

Το στιγμιότυπο όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σάλο, καθώς πολλοί διερωτήθηκαν για την πνευματική διαύγεια του Αμερικανού προέδρου. Ο χρήστης @EdlyTampa έγραψε: «Τα έχω καταφέρει πολύ καλύτερα, μετά από πολλά ποτά», ενώ ένας άλλος είπε πως ειναι μια σκηνή «θλιβερή και τρομακτική ταυτόχρονα».

Ο σύμβουλος του Tεντ Κρουζ , Στιβ Γκεστ, σχολίασε: «Το μόνο που χρειάστηκε είναι 5 δευτερόλεπτα για να ξεχάσει ο Τζο Μπάιντεν ότι έσφιξε το χέρι του Τσακ Σούμερ. Τρομακτικό». Ωστόσο, άλλοι χρήστες απέρριψαν την κριτική και είπαν οτι ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε χειρονομία, καλώντας τον Σούμερ να ξεκινήσει την ομιλία του.