ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Κιμ Καρντάσιαν βλάπτει...το κλίμα - Οι διάσημοι που παραβιάζουν τους περιορισμούς για το νερό

H Κιμ Καρντάσιαν παραβιάζει τα όρια ύδρευσης εν μέσω ξηρασίας
H Κιμ Καρντάσιαν παραβιάζει τα όρια ύδρευσης εν μέσω ξηρασίας
ΑΡ

Η Κιμ Καρντάσιαν είναι ανάμεσα στις διασημότητες που παραβιάζουν τους αυστηρούς περιορισμούς στην κατανάλωση νερού, την ώρα που το Λος Άντζελες μαστίζεται για μία ακόμη χρονιά απο την ξηρασία

Η Κιμ Καρντάσιαν και οι διάσημοι γείτονής της, ανάμεσά τους και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, έχουν λάβει προειδοποιήσεις για επανειλημμένα παραβίαση των περιορισμών νερού στα σπίτια τους στην Καλιφόρνια που πλήττεται από την ξηρασία, αποκάλυψαν οι Los Angeles Times.

Τα αυστηρά όρια στην κατανάλωση νερού επιβλήθηκαν καθώς οι δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν το 23ο συνεχόμενο έτος ξηρασίας, που επιδεινώθηκε από την κλιματική αλλαγή και ισχύουν σε περιοχές της νότιας Καλιφόρνια, όπως είναι οι σικ γειτονιές Calabasas και Hidden Hills.

Όμως, περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι των δύο λαμπερών προαστίων βόρεια του Λος Άντζελες, γνωστοί για τους καταπράσινους χλοοτάπητες και τις γιγάντιες πισίνες τους, συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια, συχνά με εντυπωσιακά ποσά. Τα αστέρια του ριάλιτι Κιμ και Κόρτνεϊ Καρντάσιαν παραβίασαν κατά πολύ τα όρια τον Ιούνιο, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ειδοποιήσεις που ελήφθησαν μέσω αιτήματος του νόμου για τα δημόσια αρχεία.

Ένα σπίτι στο Hidden Hills και ένα παρακείμενο οικόπεδο που ανήκει σε καταπίστευμα που συνδέεται με την Kιμ Καρντάσιαν ξεπέρασε το όριο νερού κατά...232.000 γαλόνια λίτρα τον μήνα, ενώ το ακίνητο της αδελφής της Kόρντεϊ στο κοντινό Calabasas κατανάλωσε περίπου 100.000 γαλόνια επιπλέον.

Η ιδιοκτησία του σταρ του «Ρόκι» Σταλόνε, αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Hidden Hills ξεπέρασε τα όρια του Ιουνίου κατά 230.000 γαλόνια, ή 533%, αφού ήταν 195.000 γαλόνια πάνω από το όριο τον προηγούμενο μήνα, είπε.

Οι κατ΄εξακολούθηση παραβάτες τιμωρούνται αρχικά με πρόστιμο εκατοντάδων δολαρίων, αλλά οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν αποθαρρύνονται, μπορούν τελικά να δουν τις προμήθειες τους να μειώνονται στο ελάχιστο. Οι αρχές ύδρευσης στην περιοχή Las Virgenes, που καλύπτουν το Calabasas και το Hidden Hills, έχουν ήδη εγκαταστήσει μεταλλικές συσκευές περιορισμού ροής σε περίπου 20 ακίνητα, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο δικηγόρος του Σταλόνε είπε στους Times ότι η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε «θα μπορούσε να παρερμηνεύσει την κατάσταση» σε ένα ακίνητο με περίπου 500 ώριμα δέντρα, λέγοντας ότι οι πελάτες του είχαν εγκαταστήσει «προληπτικά» ένα σύστημα μειωμένης άρδευσης και άφησαν ορισμένους χλοοτάπητες να ξεραθούν.

Άλλοι που κατονομάστηκαν στην έρευνα της εφημερίδας ήταν ο κωμικός Κέβιν Χαρτ και ο πρώην σταρ του μπάσκετ του ΝΒΑ Ντουέιν Γουέιντ. Διάσημο για τις σειρές με φοίνικες, το Λος Άντζελες είναι επίσης γνωστό παραδοσιακά για τους καταπράσινους χλοοτάπητες του, που συχνά συντηρούνται με αυτόματους ψεκαστήρες.

Οι κάτοικοι αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τους διψασμένους χλοοτάπητες τους με φυτά εγγενή σε αυτήν την έρημο περιοχή και ο εκπρόσωπος της Las Virgenes, Mike McNutt, είπε ότι ελπίζει οι διασημότητες να δώσουν...το θετικό παράδειγμα.

«Οι άνθρωποι τους ακούνε, τους κοιτάζουν, εκτιμούν αυτό που κάνουν», είπε. «Πρέπει να γίνουν παραδείγματα και να είναι ηγέτες, ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι άνθρωποι».

Σχετικές ειδήσεις