ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος των αναρχικών της FAI ο Μάριο Μόντι

Στόχος των αναρχικών της FAI ο Μάριο Μόντι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, είναι ένας από τους επτά στόχους της FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), σύμφωνα τρισέλιδη επιστολή της οργάνωσης.

Η επιστολή εστάλη στην τοπική εφημερίδα της Κάτω Ιταλίας, Calabria Oggi. «Ο Μόντι είναι ένας από τους επτά στόχους που έχουν απομείνει και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να μείνει στην Ευρώπη, να σώσει τις τράπεζες, να πληρώσει τα χρέη ενός κράτους που έκανε σπατάλες για λογαριασμό του», αναφέρεται στην επιστολή.

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται ότι «κάθε νέα αυτοκτονία οφειλόμενη στην κρίση θα θεωρηθεί κρατική δολοφονία και θα τιμωρηθεί με την σφραγίδα της ζωής».

Την επιστολή υπογράφει ο «Πυρήνας Όλγα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Η νέα ονομασία FAI/Πυρήνας Όλγα αναφέρεται στην Όλγα Οικονομίδου, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές, ενώ σε προκήρυξή τους, που απεστάλη την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, οι Ιταλοί αναρχικοί αναφέρουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες επτά επιθέσεις, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που βρίσκονται στη φυλακή.

Η κυβέρνηση Μόντι δεν αποκλείει να κινητοποιήσει το στρατό για την προστασία των λεγόμενων «ευαίσθητων» στόχων, καθώς αυξάνεται η γενική ανησυχία στην Ιταλία, για τυχόν αναβίωση της τρομοκρατίας.