ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μάσκ: «Είναι παθιασμένος με το Twitter» - Ποιες οι προθέσεις του για την δημοφιλή πλατφόρμα

Έλον Μασκ
«Δεν θέλω το Twitter για τα χρήματα»
AP

«Δεν θέλω το Twitter για τα χρήματα», διαμηνύει ο Έλον Μάσκ σε συνέντευξή του στους Financial Times

Τις προθέσεις τους αλλά και τα κίνητρά του για την απόκτηση του Twitter, αποκάλυψε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, τονίζοντας ότι δεν θέλει την διάσημη πλατφόρμα για κέρδος αλλά για να προσφέρει στους ανθρώπους κάτι που να μπορούν να εμπιστευτούν.

«Δεν θέλω το Twitter για τα χρήματα. Δεν είναι ότι θέλω να αγοράσω κάποιο γιοτ και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω. Δεν έχω κανένα σκάφος. Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν το πιο αξιόπιστο και περιεκτικό εργαλείο για να μοιράζονται ιδέες με διαφάνεια, ώστε να μπορούν να το εμπιστεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στους Financial Times.

Ο Έλον Μασκ είναι «τόσο παθιασμένος» με το Twitter που αποφάσισε να που αποφάσισε να το αποκτήσει, αναφέρει από την πλευρά του ο δημοσιογράφος των Financial Times υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό το γεγονός αυξάνει την δυσκολία της αγοροπωλησίας.

«Χαζολογάω στο Twitter... συχνά μπλέκω σε μπελάδες... Δεν ξέρω, θεωρώ ότι η αυτοέκφραση στο Twitter είναι τρελά θεραπευτική. Είναι ένας τρόπος για να περάσω το μήνυμα στο κοινό», ανέφερε στην συνέχεια ο Έλον Μασκ.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πρόσφερε το ιλιγγιώδες ποσό των 44 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της πλατφόρμας, όμως στη συνέχεια απαίτησε να ελεγχθούν τα στοιχεία της εταιρείας και ο αριθμός των fake λογαριασμών που χρησιμοποιούνται. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έκανε το Έλον Μασκ να κάνει πίσω στην αγορά με το κοινωνικό δίκτυο να καταθέτει αγωγή εναντίον του για χειραγώγηση της αγοράς.

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι οι σύμβουλοι του Μασκ έστειλαν ειδοποίηση στο κοινωνικό δίκτυο ότι ο επιχειρηματίας προτίθεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους όρους που είχαν προβλεφθεί από τις 25 Απριλίου και επέμειναν στην ακύρωση της δίκης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου, ώστε «να συγκεντρώσει ομαλά την απαραίτητη χρηματοδότηση και να την ολοκληρώσει στις 28 Οκτωβρίου».

Σχετικές ειδήσεις:

Κρίσιμες οι επόμενες 20 ημέρες για την εξαγορά του Twitter από τον Ελον Μασκ

Έλον Μασκ: Αναβολή της εκδίκασης των αγωγών της Twitter Inc κατά του ιδιοκτήτης της Tesla

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τον Ελον Μασκ: Δεν χρηματοδοτούν για την εξαγορά του twitter