ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πώς οι Αλβανοί γκάνγκστερ τρομοκρατούν αντίπαλες συμμορίες

Βρετανία: Πώς οι Αλβανοί γκάνγκστερ τρομοκρατούν αντίπαλες συμμορίες
Βίντεο από το Tiktok που ανακάλυψε η DailyMail
Tiktok

Οι Αλβανοί γκάνγκστερ αγωνίζονται για τον έλεγχο της αγοράς κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μυστική έρευνα της DailyMail αποκαλύπτει τη δράση τους.

Αδίστακτοι Αλβανοί γκάνγκστερ δημοσιεύουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίαιες πράξεις προκειμένου να τρομοκρατήσουν τις αντίπαλες συμμορίες και να διαφυλάξουν τον έλεγχο της αγοράς κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φρικιαστικά πλάνα από το TikTok που αποκαλύπτει η DailyMail δείχνουν συμμορίες να κάνουν απαγωγές και βάναυσους ξυλοδαρμούς για να σιγουρεύσουν την εξουσία τους στο δίκτυο ναρκωτικών που κρύβεται σε κατοικίες σε όλη τη χώρα.

Τα βίντεο, μερικά με περισσότερες από 10.000 προβολές, παρουσιάζουν θύματα βαριά τραυματισμένα να κλαίνε από τον πόνο ή να εκλιπαρούν για βοήθεια. Σκοπός των βίντεο είναι περάσουν το μήνυμα στους αντιπάλους, ως αυστηρή προειδοποίηση για το τι θα τους συμβεί αν μπλεχτούν στις δουλειές τους.

Οι εγκληματολόγοι είπαν ότι οι συμμορίες έτρεχαν το προσεκτικά ενορχηστρωμένο σχέδιό τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν τη δύναμή τους σε αντίπαλα εγκληματικά δίκτυα και να προσπαθήσουν να προσελκύσουν νέες στρατολογήσεις.

Μια μυστική έρευνα της DailyMail αποκάλυψε επίσης πώς οι διακινητές προσέφεραν στους παράνομους μετανάστες την ευκαιρία να εργαστούν στο δίκτυο για να εξοφλήσουν το χρέος τους κατά την άφιξή τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έχει λάβει προειδοποίηση για την αύξηση των εγκληματιών μεταναστών, θέμα που αποτελεί «σημαντικό κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια, με τους παραδοσιακούς αιτούντες άσυλο να αντικαθίστανται από «νεαρούς άνδρες» με ύποπτους δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Νεκρά δεκάδες μωρά σε μαιευτήρια από εγκληματική αδιαφορία

«Κρυφά εγκλήματα»: Εκτινάχτηκαν τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών

Βρετανία: Σκότωσε φίλη της και βγήκε βόλτα με το πτώμα της σε βαλίτσα