ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Δύση πυροδότησε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Δύση πυροδότησε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στην ολομέλεια της 19ης ετήσιας συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Συζητήσεων Valdai έξω από τη Μόσχα.
Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Σε ομιλία του σε think tank στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι υποκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στην Ταϊβάν σε ένα «επικίνδυνο και βρώμικο παιχνίδι κυριαρχίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπέλυσε νέες κατηγορίες εναντίον της Δύσης. Ο ηγέτης της Ρωσίας παραβρέθηκε σε διεργασίες του think tank «Valdai Club», όπου σε ομιλία του ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένα βρώμικο power game το οποίο προωθεί η Δύση, έτσι ώστε να καταφέρει να κυριαρχήσει στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η Δύση είναι αυτή που προσπαθεί να προκαλέσει πόλεμο στην Ταϊβάν, όπως ακριβώς έκανε και στην Ουκρανία προξενώντας παράλληλα και παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Ο ίδιος επέμεινε πως η Δύση ευθύνεται για πολλά από τα δεινά του πλανήτη, τονίζοντας πως η Ρωσία δεν έχει καμία ευθύνη.

Η Δύση, σύμφωνα με τον Πούτιν, είναι υπεύθυνη για την πυροδότηση του πολέμου στην Ουκρανία, την πρόκληση της ενεργειακής κρίσης, την επίθεση στους αγωγούς αερίου και τη συνολική αποσταθεροποίηση του πλανήτη.

«Η κυριαρχία του κόσμου είναι αυτό που η Δύση αποφάσισε να ποντάρει σε αυτό το παιχνίδι», είπε στο κοινό του. «Είναι ένα επικίνδυνο, θανατηφόρο και βρώμικο παιχνίδι», πρόσθεσε.