Συναγερμός στην Αυστραλία: 5 λιοντάρια το «έσκασαν» από ζωολογικό κήπο

Newsbomb

Συναγερμός στην Αυστραλία από την απόδραση λιονταριών
ΑΡ

Πέντε λιοντάρια προκάλεσαν μια σύντομη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας αφού διέφυγαν από τον περίβολό τους.

Τα ζώα - ένα ενήλικο και τέσσερα μικρά - εντοπίστηκαν έξω από την έκθεσή τους στον ζωολογικό κήπο Taronga του Σίδνεϊ περίπου στις 6:30 τοπική ώρα την Τετάρτη (2/11)

Ο ζωολογικός κήπος τέθηκε σε lockdown και ένα από τα μικρά έπρεπε να ηρεμήσει, αλλά όλα τα λιοντάρια ασφαλίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, είπε ένας εκπρόσωπος. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Εξήγηση για την απόδραση δεν έχει δοθεί.

Αλλά ο εκτελεστικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου Σάιμον Ντάφι το χαρακτήρισε «σημαντικό περιστατικό» που θα ερευνηθεί. Είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τα λιοντάρια είχαν εισέλθει σε μια μικρή περιοχή «δίπλα» στην έκθεσή τους - περίπου 100 μέτρα από όπου οι επισκέπτες έμεναν στο ζωολογικό κήπο τη νύχτα. Ο κεντρικός ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός εκείνη την στιγμή.

«Ποτέ δεν βγήκαν τα λιοντάρια από αυτήν την [παρακείμενη] περιοχή ή από τον ζωολογικό κήπο Taronga», είπε. να γίνουν Πρόσθεσε ότι η μικρή περιοχή προστατεύεται από έναν φράχτη μήκους έξι ποδιών που χρησιμοποιείται συνήθως για να κρατά τους ανθρώπους σε απόσταση ασφαλείας και ολόκληρος ο ζωολογικός κήπος περιβάλλεται από έναν περιμετρικό φράκτη.

Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι ένας φύλακας σήμανε συναγερμό μέσα σε 10 λεπτά από την απόδραση, είπε ο ζωολογικός κήπος. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε γρήγορα για να μετακινήσει όλους τους ανθρώπους στην τοποθεσία σε ασφαλείς τοποθεσίες, σύμφωνα με τον Ντάφι. Τέσσερα από τα λιοντάρια «πήραν ήρεμα τον δρόμο της επιστροφής» προς το περίβλημά τους.

Η έκθεση των λιονταριών θα παραμείνει κλειστή μέχρι να γίνουν περαιτέρω επιθεωρήσεις για να υπάρξουν διαβεβαιώσεις οτι τα ζώα και οι επισκέπτες θα είναι «100% ασφαλείς» λένε οι αρχές. Οι αποδράσεις ζώων στους ζωολογικούς κήπους της Αυστραλίας είναι σπάνιες.

Το 2009, μια λέαινα δραπέτευσε από το περίβλημά της στο ζωολογικό κήπο Mogo, νότια του Σίδνεϊ, και έπρεπε να πυροβοληθεί λόγω του κινδύνου που αποτελούσε για το κοινό.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved