ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικά ΜΜΕ για πτήση Emirates: Πυροδότησε πρωτόκολλα ασφαλείας

Ιταλικά ΜΜΕ για πτήση Emirates: Πυροδότησε πρωτόκολλα ασφαλείας
Λήξη συναγερμού στο θρίλερ με την πτήση της Emirates
Associated Press

Τι ανέφεραν τα ιταλικά διαδικτυακά Μέσα για την πτήση της Emirates που έθεσε σε συναγερμό τις ελληνικές Αρχές

Πρωτοστατεί στα ιταλικά διαδικτυακά πρωτοσέλιδα η είδηση της πτήσης που έφυγε από Αθήνα προς Νέα Υόρκη και αναγκάστηκε να επιστρέψει αφού έφτασε πάνω από τη Σαρδηνία.

Οπως αναφέρει η Corriere della sera: «δεν είναι σαφές προς το παρόν τι οδήγησε στον συναγερμό.Τα τοπικά μέσα μιλούν για έναν ύποπτο επιβάτη που καταγγέλθηκε από τη CIA, αλλά η επικοινωνία σίγουρα πυροδότησε πρωτόκολλα ασφαλείας στη μισή Ευρώπη».

Κατά τη Repubblica, σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές, το πλήρωμα έχει σημάνει συναγερμό για «την παρουσία ύποπτου επιβάτη στο αεροσκάφος. Άλλες φήμες που συγκέντρωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά για βόμβα στο αεροσκάφος».

Πάντως, ευτυχώς όλα έληξαν ομαλά, καθώς καθώς δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος στα αεροσκάφη της Emirates μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Σχετικές ειδήσεις

Θρίλερ με δύο πτήσεις της Emirates στο Ελ. Βενιζέλος - Τι έψαχνε η CIA

Πτήση Emirates: Η στιγμή που το αεροσκάφος αδειάζει τα καύσιμα στον αέρα

Πτήση Emirates: Λήξη συναγερμού- Δεν βρέθηκε ο ύποπτος για τρομοκρατία