Ινδονησία: Αγόρι 6 ετών ανασύρθηκε ζωντανό δύο ημέρες μετά τον σεισμό

Newsbomb

Ένα 6χρονο αγόρι σώθηκε δύο ημέρες μετά τον σεισμό

Ο 6χρονος Άζκα ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια του σπιτιού του χθες Τετάρτη (23/11), δύο ημέρες μετά τον σεισμό 5,6 βαθμών ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 271 ανθρώπους στην Ινδονησία

Ένα εξάχρονο αγόρι ανασύρθηκε από τα ερείπια του φονικού σεισμού στην Ινδονησία, αφού πέρασε δύο μέρες παγιδευμένο κάτω από τα συντρίμμια χωρίς τροφή και νερό, σε μια «θαυματουργή» διάσωση. Η δραματική διάσωση που καταγράφηκε από κάμερα το βράδυ της Τετάρτης αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι και άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ανασυρθούν ζωντανοί από τα συντρίμμια, μέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 271 ανθρώπους.

«Μόλις καταλάβαμε ότι ο Aζκα ήταν ζωντανός, όλοι ξέσπασαν σε κλάματα, συμπεριλαμβανομένου και εμένα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ο 28χρονος ντόπιος εθελοντής Τζέκσεν.«Ήταν πολύ συγκινητικό, ήταν σαν θαύμα». Το βίντεο έδειξε διασώστες να απελευθερώνουν το αγόρι από ένα κατεστραμμένο σπίτι στην πιο πληγείσα συνοικία, φορώντας το μπλε πουκάμισο και το παντελόνι που φορούσε όταν παγιδεύτηκε.

Ο άνδρας που τον τράβηξε από τα συντρίμμια τον έσφιξε και στα δύο χέρια, καθώς ένας άλλος εργάτης διάσωσης έτρεξε πίσω τους για να κρατάει το χέρι του αγοριού, σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε η διοίκηση της περιοχής Μπογκόρ στη Δυτική Ιάβα.

Ο Άζκα εμφανίστηκε στη συνέχεια να πίνει ήρεμα ένα ποτό, κρατούμενος από έναν στρατιώτη καθώς ένας άλλος υπάλληλος έκτακτης ανάγκης του χάιδευε τα μαλλιά. Η μητέρα του πέθανε στον σεισμό και το σώμα της βρέθηκε λίγες ώρες πριν από τη διάσωση του μικρού, είπε ένας εθελοντής στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη.

Το αγόρι βρέθηκε στη συνέχεια δίπλα στη νεκρή γιαγιά του, είπε ο Τζέκσεν. Σώθηκε μόνο από έναν τοίχο που συγκρατούσε έναν άλλο τοίχο που κατέρρευσε, εμποδίζοντάς τον να πέσει πάνω του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Βρέθηκε στην αριστερή πλευρά του σπιτιού, σε ένα κρεβάτι.

Τον προστάτευε ένα μαξιλάρι και υπήρχε ένα κενό 10 εκατοστών μεταξύ αυτού και της τσιμεντένιας πλάκας», είπαν οι εθελοντέ. «Ένας τόσο στενός χώρος, ήταν σκοτεινός, ζεστός και δεν υπήρχε αρκετό κενό για αέρα».

«Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν ακόμα ζωντανός μετά από 48 ώρες, αν ξέραμε θα είχαμε προσπαθήσει περισσότερο το προηγούμενο βράδυ», είπε. «Όλα τα χρόνια από τότε που έγινα εθελοντής, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Πώς να μην κλαις

Πολλοί από τους νεκρούς στον σεισμό ήταν παιδιά που πέθαναν στο σχολείο ή στα σπίτια τους όταν σημειώθηκε η δόνηση, δήλωσαν αξιωματούχοι.Ωστόσο, οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο χρόνος τελειώνει καθώς τα σωστικά συνεργεία καθυστέρησαν λόγω της βροχόπτωσης και των πιθανών θανατηφόρων μετασεισμών.

«Σήμερα για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αναπτύξαμε 6.000 άτομα. Έβρεχε αλλά συνεχίζουμε να ψάχνουμε» δήλωσε ο Suharyanto, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας μετριασμού καταστροφών ή BNPB. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς ώστε να βρεθούν οι 40 αγνοούμενοι». Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για δεκάδες που παραμένουν θαμμένοι κάτω από συντρίμμια, ανάμεσά τους ένα αγνοούμενο επτάχρονο κορίτσι.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved