ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρχονται Χριστούγεννα… ταλαιπωρίας λόγω απεργιών

Βρετανία: Έρχονται Χριστούγεννα… ταλαιπωρίας λόγω απεργιών
AP Photo

Βρετανία: Ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι μήνας πρωτοφανών απεργιακών κινητοποιήσεων και τα Χριστούγεννα μπορεί να μετατραπούν σε εφιάλτη για την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ.

Μια σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις στη Βρετανία, προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ. Στη λίστα με όσους ετοιμάζονται να απεργήσουν προστέθηκαν και οι εργαζόμενοι της Συνοριακής Δύναμης, κάτι που προφανώς θα προκαλέσει προβλήματα στα αεροδρόμια. Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν δύο απεργίες. Η μία από τις 23 ως τις 26 Δεκεμβρίου και η άλλη από τις 28 ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα έξι μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων και το Χίθροου, αναμένεται να ζήσουν το απόλυτο χάος. Αυτό γιατί οι έλεγχοι των διαβατηρίων θα διαρκούν πολύ περισσότερο, οι καθυστερήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες και προφανώς αυτό θα επηρεάσει όσους ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Σούνακ, αφού πρόσφατα και το συνδικάτο των εργαζόμενων στους σιδηροδρόμους της Βρετανίας είχε ανακοινώσει απεργία από τις 24 ως τις 27 Δεκεμβρίου. Επίσης, την Τρίτη και τα μέλη του προσωπικού των ασθενοφόρων ανακοίνωσαν κινητοποιήσουν για τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ οι νοσηλευτές θα πράξουν το ίδιο από τις 15 ως τις 20 Δεκεμβρίου. Τέλος, οι υπάλληλοι στα ταχυδρομεία της Βρετανίας σκοπεύουν να «κατεβάσουν ρολά» στην κρίσιμη περίοδο της αποστολής ευχετήριων καρτών και δώρων, βάζοντας έναν ακόμα «γρίφο» στην κυβέρνηση Σούνακ.