ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ απειλεί να βγάλει τα «μαύρα κατάστιχα» του Twitter στη φόρα - Για δικαίωση μιλά ο Τραμπ

Ο Μασκ απειλεί να βγάλει τα «μαύρα κατάστιχα» του Twitter στη φόρα - Για δικαίωση μιλά ο Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Αποφασισμένος να βγάλει τα… άπλυτα του Twitter στη φόρα είναι ο Έλον Μασκ, κάτι που σύμφωνα με αναλυτές είναι πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις ακόμα και στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ. Τι υποστηρίζει η πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ και τι περιμένει από τις αποκαλύψεις του νέου ιδιοκτήτη της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Ο Έλον Μασκ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν… σεισμό στις ΗΠΑ. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter φαίνεται πως θα φέρει στο φως της δημοσιότητας όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά της δημοφιλούς πλατφόρμας. Πληροφορίες αναφέρουν πως στα αρχεία που προτίθεται να δημοσιεύσει ο Μασκ υπάρχουν ακόμα και αποδείξεις για εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, έτσι ώστε να υπάρξει επηρεασμός των χρηστών υπέρ του Τζο Μπάιντεν και να αποκρυφτούν αρνητικές ειδήσεις για εκείνον, στη διάρκεια των εκλογών του 2020.

Αυτό, προφανώς, αν συμβεί θα επιβεβαιώσει τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ήδη μέσω του Truth Social, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις του Έλον Μασκ. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter δημοσίευσε ένα thread από τον λογαριασμό «Mat Taibbi», στον οποίο αναλυόταν το πώς ο Τραμπ ωθήθηκε εκτός social media, πράγμα που προφανώς επηρέασε τις εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

«Οι δημοσιεύσεις στο Twitter είναι μια αποκάλυψη καθώς δείχνουν, με πολύ δυνατό τρόπο, το FBI και η «Δικαιοσύνη» να συνεννοούνται παράνομα, αποδεικνύοντας οριστικά, με έναν ακόμη πολύ ισχυρό τρόπο, ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες και κλεμμένες», έγραψε μετά από αυτό στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε:

«Αυτό που όλοι περιμένουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δουν, ωστόσο, είναι η διαδικασία πληροφόρησης και σκέψης στο Twitter που οδηγεί στην εποχή των λεγόμενων «Εκλογών» και τελικά της «Αποπλατφορμοποίησης» του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλη στιγμή στην ιστορία. Ευχαριστώ!».

Ο Μασκ, πάντως, και το βράδυ του Σαββάτου (10/12) άφησε να εννοηθεί πως θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις. «Το Twitter είναι και μέσω κοινωνικής δικτύωσης και τόπος εγκλήματος», έγραψε χαρακτηριστικά και πυροδότησε νέο κύκλο συζητήσεων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, έκανε αρκετούς να… χάσουν τον ύπνο τους υπό τον φόβο αποκαλύψεων που ενδεχομένως θα προκαλέσουν «σεισμό» και αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα, ο Μασκ, ανέβασε και ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που δείχνει τις προθέσεις του. Σε αυτό φαίνεται μια «ταφόπλακα» που γράφει «Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Twitter» και από κάτω είναι ένα ανθρωπάκι με ένα φτυάρι, έτοιμο να τα βγάλει όλα στη φόρα, που έχει το όνομα «Elon». Προφανώς, λοιπόν, είναι έτοιμος να ξεθάψει τα πάντα και να δώσει το έναυσμα για συνταρακτικές αλλαγές, αν επιβεβαιωθούν όλα όσα έχουν ήδη κυκλοφορήσει μέσω διαρροών και φημολογίας.