ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Ξεκλείδωσε ο λογαριασμός του Τραμπ - Αρνείται να επιστρέψει

Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, 'Ελον, αλλά δεν επιστρέφω στο twitter»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP

«Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω», ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στον Έλον Μασκ ο οποίος του «ξεκλείδωσε» τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι έριξε «άκυρο» στην πρόταση του Έλον Μασκ για την επαναφορά του προσωπικού του λογαριασμού Twitter. Ο επιχειρηματίας είχε διοργανώσει ηλεκτρονικό «δημοψήφισμα» στο twitter, ρωτώντας τους χρήστες αν θα επιθυμούσαν την επιστροφή του πρώην πλανητάρχη στην εφαρμογή.

Το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος», με την συμμετοχή 30.000.000 χρηστών ήταν οριακά υπέρ της επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ - 52% «ναι» και 48% «όχι».

«Φωνή λαού, φωνή Θεού», τουιτάρισε ο Έλον Μασκ και έσπευσε να ανοίξει και πάλι τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακολούθους πριν τον αποκλεισμό του. Χωρίς να υπάρξει κάποια δραστηριότητα από μέρους του, μετά από την αναγγελία Μασκ άρχισε να συγκεντρώνει και πάλι πλήθος χρηστών - και έφτασε σχεδόν τις 100.000 μέσα σε λίγες ώρες.

«Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω», ήταν η απάντηση του Αμερικανού πρώην προέδρου. «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Διοίκηση του twitter είχε μπλοκάρει τον Τραμπ μετά από την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021, όταν οριστικοποιήθηκε η εκλογική του ήττα από τον Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Με επευφημίες έγινε δεκτός ο Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Ντόναλντ Τραμπ: Επιστρέφει στο Twitter με απόφαση Έλον Μασκ

Ντόναλντ Τραμπ: «Κατάχρηση εξουσίας» ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα