Η αντίδραση φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη Καϊλή

Για «άκρως ανησυχητικές καταγγελίες» έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχολιάζοντας την υπόθεση της σύλληψης της Εύας Καϊλή.

Η αντίδραση φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη Καϊλή
INTIME
1'

Την υπόθεση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, σχολίασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ, μιλώντας στο Reuters «οι καταγγελίες για διαφθορά σε βάρος της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι άκρως ανησυχητικές».

«Οι ισχυρισμοί είναι άκρως ανησυχητικοί, πολύ σοβαροί» σημείωσε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφος, ενώ επανέλαβε τη θέση της για δημιουργία ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας.

Ανήσυχος και ο Μπορέλ

Την ανησυχία του εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για τις εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο που πλήττει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων. Ερωτηθείς για το τι σημαίνει για τη σχέση με το Κατάρ, αλλά και σχετικά με τις συνέπειες, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι δεν είναι «δικαστής».

«Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», επισήμανε.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή τις αντιπροσωπείες. «Γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες» υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή