ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Βουλευτές πήγαιναν σε αποστολές και έκαναν σεξοτουρισμό

Λονδίνο: Βουλευτές πήγαιναν σε αποστολές και έκαναν σεξοτουρισμό
Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί η συμπεριφορά των βουλευτών σε «ομάδες φιλίας» με τρίτες χώρες.
Pexels.com

Βουλευτές από το Λονδίνο αντιμετώπιζαν τις αποστολές στο εξωτερικό για διασκέδαση και σεξοτουρισμό και  όχι ως ταξίδι για δουλειά.

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση ότι μέλη της βρετανικής Βουλής αντιμετώπιζαν τις αποστολές στο εξωτερικό ως ταξίδι για διασκέδαση και... οχι μόνο. Σύμφωνα με το «Politico» το φως της δημοσιότητας βλέπουν μαρτυρίες από βουλευτές, μέλη της Βουλής των Λόρδων, συνεργάτες τους όπως και διπλωμάτες που περιγράφουν τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών, η οποία ελάχιστα αρμόζει στο αξίωμά τους.

Ιδιαίτερες ανησυχίες προκαλεί η συμπεριφορά των βουλευτών σε «ομάδες φιλίας» με τρίτες χώρες, στις οποίες συμμετέχουν κατά κανόνα backbenchers, δηλαδή βουλευτές που δεν είναι στελέχη πρώτης γραμμής. Αποτελούνται κυρίως από άνδρες βουλευτές από τους Τόρις και τους Εργατικούς που συνεργάζονται για να… περνούν καλά.

Τα μέλη των ομάδων συχνά πηγαίνουν σε ταξίδια πληρωμένα από ξένες κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αντίθετα από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι θεσμικά όργανα, οι ομάδες είναι ανεπίσημες, οπότε οι κανόνες και ο έλεγχος είναι χαλαροί.

Ως ταξίδι όχι για δουλειά αλλά για διασκέδαση και σεξ αντιμετώπιζαν τις αποστολές στο εξωτερικό μέλη της βρετανικής Βουλής.Politico

Μάλιστα ένας από τους βουλευτές, που πλέον είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, σε ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία με κοινοβουλευτική ομάδα είχε ρωτήσει που είναι ο πλησιέστερος οίκος ανοχής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλος ένας από τους Τόρις και πρώην υπουργός έμενε ως αργά ψάχνοντας «ντόπιες γυναίκες» - και αν κρίνουμε από την μαρτυρία άλλου βουλευτή, αναζητούσε «πολύ νεαρά κορίτσια».

Τρίτος βουλευτής, δέχθηκε κολ γκερλ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Η συνθηματική περιγραφή ήταν «του έστειλαν ένα μπουκέτο λουλούδια στο δωμάτιο». Αξιωματούχοι από τρίτες χώρες μίλησαν στο Politico ακόμη και για πάρτι με νέους άνδρες και νέες γυναίκες για την σεξουαλική ευχαρίστηση των επισκεπτών βουλευτών.

Βουλευτής των Εργατικών είχε αδυναμία στις Ρωσίδες, κατά τα ταξίδια του στο εξωτερικό, υποστηρίζει διπλωμάτης που προσθέτει ότι οι αξιωματούχοι στη χώρα δίσταζαν να παρέμβουν για να μην προκαλέσουν την οργή του Λονδίνου. Και δεν είναι μόνο το σεξ. Καταγράφονται περιπτώσεις βουλευτών που δεν πήγαν σε πρωινές συναντήσεις σε ταξίδι στο εξωτερικό γιατί είχαν πιει πολύ το προηγούμενο βράδυ.

Ορισμένοι βουλευτές δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτές τις χώρες. Άλλοι πάνε απλώς εκδρομή ενώ έχουν και απαιτήσεις που εκφράζουν στους τοπικούς παράγοντες για καλά γεύματα με σαμπάνια. Ένας τρόπος για να αποφύγουν αυτές τις καταστάσεις οι τοπικοί παράγοντες είναι να φορτώσουν το πρόγραμμα με συναντήσεις για να μην μείνει ελεύθερος χρόνος για πάρτι. Ακόμη και αν δεν φτάσουν εκεί τα πράγματα, η συμπεριφορά μέρους των Βρετανών βουλευτών είναι τουλάχιστον ενοχλητική για τους οικοδεσπότες τους. «Την έχουν δει σελέμπριτι, πίνουν και συμπεριφέρονται άσχημα και αλαζονικά», λέει πρώην βουλευτής για την ενόχληση τρίτης χώρας.

Σχετικές ειδήσεις

Λονδίνο: Άτομα ποδοπατήθηκαν σε αίθουσα συναυλιών

Λονδίνο: Ατύχημα σε λούνα παρκ στο Χάιντ Παρκ - Τρόμος στον αέρα

Βρετανία: Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια - Εντυπωσιακές εικόνες από το Λονδίνο