ΚΟΣΜΟΣ

Le Soir για Qatargate: Στο επίκεντρο ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ

Le Soir για Qatargate: Στο επίκεντρο ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ
Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ είχε συναντηθεί με την Εύα Καϊλή
Twitter / Ministry of Labour - State of Qatar

Qatargate: Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει αρνηθεί επανειλημμένα το σκάνδαλο. Ωστόσο, το όνομα του υπουργού Εργασίας είναι μέσα στον φάκελο της υπόθεσης.

Εδώ και δέκα ημέρες ερευνάται το σκάνδαλο διαφθοράς Ευρωβουλευτών, που φέρονται να δωροδοκήθηκαν από το Κατάρ για να υποστηρίξουν τις θέσεις του.

Η κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία ωστόσο έχει αρνηθεί το σκάνδαλο, ερευνά την εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στην υπόθεση. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά», δήλωσε την Κυριακή ένας διπλωμάτης του Κατάρ. «Στο πλαίσιο της διπλωματικής πολιτικής του Κατάρ στο εξωτερικό, απαιτούμε από όλους τους αντιπροσώπους μας να σέβονται τους τοπικούς νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται», αναφέρεται.

Το όνομα του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, αναφέρεται μέσα στον φάκελο της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας Le Soir. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός είχε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί συμμετείχε σε διεθνείς θεσμούς, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, συχνά παρουσιαζόταν ως μέλος της «κοινωνίας των πολιτών του Κατάρ» και ήταν επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κατάρ επί μία δεκαετία.

Επίσης, ασχολήθηκε με το ζήτημα της αξιοπιστίας του Κατάρ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ από το 2021 τελεί χρέη υπουργού Εργασίας.

Σύμφωνα με τη Le Soir, οι επαφές του υπουργού με το Ευρωκοινοβούλιο έγιναν πιο συχνές. Στα τέλη Οκτωβρίου είχε συναντηθεί στην Ντόχα με την Εύα Καϊλή, η οποία ήταν τότε ακόμη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή

Στο μεταξύ, παρά τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές η Εύα Καϊλή εμμένει στην αθωότητά της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Εύα Καϊλή είναι έτοιμη για την ακρόαση που θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου. Το περιβάλλον της λέει ότι έχει ήδη ανακτήσει τη μαχητικότητά της και παρουσιάζεται έτοιμη να καταθέσει όλα όσα χρειάζεται, για να πείσει τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τα έγγραφα που υποδηλώνουν την εμπλοκή της Καϊλή είναι πλαστά.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του», προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Προϊόντων που προέρχονται από Εγκληματική Δραστηριότητα να επιληφθεί άμεσα, ώστε να υπάρχουν δύο υπηρεσίες που θα πιστοποιήσουν την πλαστότητα.

Όπως ακούγεται η Εύα Καϊλή θα υποστηρίξει πως ο Παντσέρι μέσω του άνδρα της προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία. Για αυτό τον λόγο, άφηνε βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, το οποίο προφανώς θεωρούταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Διαβάστε ακόμα:

Επιμένει στην αθωότητά της η Εύα Καϊλή – Τι θα υποστηρίξει στην κρίσιμη ακρόαση

Δημητρακόπουλος για υπόθεση Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα για τη δωροδοκία

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η «ώρα της κρίσης» - Ελέγχεται και η αδελφή της